Nordic DB Invest želi u izgradnju bolnice i rehablitacijskog centra u Brčkom uložiti 19 mil eura

Nordic DB Invest želi u izgradnju bolnice i rehablitacijskog centra u Brčkom uložiti 19 mil eura

Vlada Distrikta Brčko namjerava sklopiti ugovor o specijalnoj pogodbi putem kojeg će firmi Nordic DB Invest d. o. o. Brčko prodati zemljište za izgradnju bolnice za dijagnostiku i pregled pacijenata i objekta za rehabilitaciju osoba nakon operacije u koju bi bilo investirano 19 miliona eura, piše Indikator.ba.

Vlada Distrikta namjerava prodati invesitoru zemljište ukupne površine 9088 metara kvadratnih u k.o. Brčko 4, a čija je ukupna tržišna vrijednost
518.534,18 KM.

Nordic DB Invest će se ugovorom obavezati da će na tom zemljištu izgraditi, opremiti, i staviti u funkciju bolnicu sa savremenom opremom za dijagnostiku, pregled i liječenje, sa rehabilitacionim centrom za oporavak osoba nakon operacije, u ukupnoj visini ulaganja od 19.000.000,00 €.

Po završetku izgradnje, u ovim objektima bi bilo zaposleno najmanje 100 radnika.

Firma Nordic DB Invest bi trebalo da planirane objekte izgradi u roku od pet godina od dana početka izgradnje planiranih objekata.
Izgradnju bi tebalo da započne najkasnije u roku od 18 mjeseci od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora za nekretnine koje su predmet specijalne pogodbe.

Sličan ugovor o specijalnoj pogodbi Vlad Distrikta je potpisala sa Studen Holdingom o uspostavi prve slobodne poslovne zone na području Distrikta i Heez Aluminijom iz Tuzle za gradnju proizvodnog pogona.

Previous Bosanac s Oxforda, najprestižnijeg univerziteta: Svako od nas bi mogao doprinijeti zajednici tako što bi samo radio svoj dio posla
Next Vitezovi postali turistička atrakcija Jajca

You might also like

Ekonomija/Biznis

Preduzeće iz Bos. Krupe proizvodi kabine za svjetsko tržište, imaju 290 zaposlenih

  Preduzeće “Krupa kabine” iz Bosanske Krupe proizvelo je u protekloj godini rekordnih 14.000 kabina za potrebe tržišta Evropske unije, a kupci njihovih proizvoda su najveće svjetske kompanije koje se

Ekonomija/Biznis

Novi hoteli u Sarajevu zaposlit će stotine ljudi

  Sarajevo postaje sve važnija destinacija na mapi puta turista i poslovnih ljudi, pa nije čudo što glavni grad Bosne i Hercegovine dobija sve više hotela, među kojima su i

Ekonomija/Biznis

“Igman” uskoro otvara novi pogon, posao za još 100 radnika

  Privredno društvo Igman Konjic uskoro otvara novi pogon. Pogon će se pustiti u probni rad u februaru, a 6. marta, na godišnjicu Igmana, trebao bi biti i zvanično otvoren.