‘Nova Vlada Kosova nikada neće staviti Srbiju i Bosnu i Hercegovinu u istoj rečenici’

‘Nova Vlada Kosova nikada neće staviti Srbiju i Bosnu i Hercegovinu u istoj rečenici’

Aljbin Kurti lider pobjedničke stranke Samopredjeljenje na Kosovu potvrdio je za intervju “Jedan” BHT1 da bi u novembru mogao preuzeti funkciju premijera Kosova, a nakon toga početi i rješavati pitanja koja se tiču uvođenja taksi na robu iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Kurti najavljuje direktne razgovore Prištine i Sarajeva i napominje da nova Vlada Kosova nikada neće staviti “Srbiju i Bosnu i Hercegovinu u istoj rečenici”.

– Mi ćemo stupiti u direktne razgovore sa Sarajevom i na taj način ćemo naći najbolje rješenje za saradnju naše dvije države. Sa našim stručnjacima i ekspertima u ekonomiji i stručnjacima međunarodnog prava i međunarodnih odnosa pokušat ćemo naći kreativno rješenje.

Nije dobro da sve ispričamo zbog toga što ne znamo detalje kakva bi mogla biti ta saradnja, ali saradnja između Prištine i Sarajeva mora biti – rekao je Aljbin Kurti, lider Pokreta Samopredjeljenje.

Kurti je izjavio da bi pregovori između Beograda i Prištine mogli početi prije izbora u Srbiji naredne godine.

Intervju “Jedan” je na programu BHT1, četvrtkom od 21 sat.

Previous U augustu u Kantonu Sarajevo više od 90 hiljada turista iz više od 60 zemalja
Next Mala Bosna u Turskoj (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

‘Propale su velike imperije, ali ne i Bosna i Hercegovina’

  Popale su velike imperije, ali ne i Bosna i Hercegovina, rekao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić govoreći danas u Ljubljani na konferenciji „Budućnost Bosne i Hercegovine: Kako ubrzati

NAŠI DANI

Eli Tauber o Čovićevom pijetetu žrtvama Holokausta: Neka prvo ukine ulice ustaških ideologa

  Svima kao opomena – da se više nikad ne ponovi, napisao je na Twitteru predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, uz fotografiju Zagrebačke katedrale koja je porukama mira obilježila 27.

NAŠI DANI

Obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine u Banjaluci: Pokazati zajedništvo pružanjem ruke

Prvi put od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma u četvrtak je u Banjaluci obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine, svečanom akademijom koju je organizovala banjalučka Gradska organizacija Socijaldemokratske partije BiH, javlja