Novalić i Dujmović s mladom plivačicom Lanom Pudar

Novalić i Dujmović s mladom plivačicom Lanom Pudar

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović danas su, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, primili mladu plivačicu Lanu Pudar, koja je proteklih dana ostvarila izuzetan rezultat plasiravši se na olimpijsko takmičenje.
 
Ova mostarska plivačica je isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara delfin i postigla najbolji rezultat u historiji bosanskohercegovačkog plivanja, te će našu zemlju predstavljati na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.
 
– Čestitam Lani na ostvarenim rezultatima i izuzetnom uspjehu. Siguran sam da će njen ogroman potencijal, rad i trud u budućnosti donijeti još dobrih rezultata i medalja – rekao je premijer Novalić, te naglasio da je stvaranje uslova za njene treninge i pripreme za predstojeća takmičenja obaveza svih nas.
 
Dujmović je naglasila da će Federalno ministarstvo kulture i sporta, u skladu s federalnom uredbom o dodjeli nagrada u oblasti sporta, osigurati i finansijske nagrade, odnosno iznos od 9.500 KM za ispunjenje olimpijske norme i oboren državni rekord u seniorskoj konkurenciji.
 
– Iskrene čestitke Lani za postignut svjetski uspjeh, njenim roditeljima i trenerima. Ispuniti olimpijsku normu je zaista veliko i za one koji imaju sve moguće kapacitete na raspolaganju za treniranje – rekla je ministrica Dujmović.
 
Trener Damir Đedović je kazao da je Lana napravila drugi najbolji rezultat na svijetu u ovoj godini u seniorskoj konkurenciji. Upoznao je članove Federalne vlade s planom i programom priprema za predstojeća takmičenja, kao i da je petnaestogodišnja Lana Pudar trenutno jedna od najmlađih sudionica na Olimpijskim igrama u Tokiju.
 
Uz čestitke i prigodne poklone, kao i navedenu finansijsku pomoć, poručeno je da ovo nije konačna podrška koju će Vlada Federacije BiH osigurati za ovu mladu perspektivnu plivačicu, te njene uslove i pripreme za takmičenja.
 
Prijemu su prisustvovali i Lanin otac Velibor Pudar, te trener i predsjednik Kluba vodenih sportova “Orka” Damir Đedović.
 

Previous Rusija opozvala ambasadora iz Washingtona nakon Bidenovih komentara o Putinu
Next Uspješni visočki privrednik Domu zdravlja uručio vrijednu donaciju - vozilo hitne pomoći

You might also like

NAŠI DANI

Grlić Radman u Berlinu o Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kazao je u subotu u Berlinu gdje učestvuje na dvodnevnom sastanaku ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a da će na tom sastanku “posebno istaknuti

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Višnja Aćimović optužena za ubistva u Vlasenici

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Višnje Aćimović zvane „Beba“ zbog zločina počinjenog nad civilima bošnjačke nacionalanosti 1992. godine na području Vlasenice. Višnju Aćimović Tužilaštvo BiH tereti da je na

NAŠI DANI

Bosna i Hercegovina je država koja nijednog trenutka nije bila bez testova

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je ukupno 1.030 osoba, od kojih je 27 pozitivnih na koronavirus, kazao je danas Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva