Novalić posjetio Livno i lokalne kompanije

Novalić posjetio Livno i lokalne kompanije

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je tokom današnje posjete Kantonu 10 posjetio u Livnu dvije fabrike – proizvodne pogone mesne industrije “Pavić” i Mljekaru Livno, koje zajedno imaju 250 zaposlenih i svjetske brendove proizvodnje sira i mesnih proizvoda, kako je premijer kazao novinarima.

– Svi smo svjedoci kakav je brend livanjski sir, možda i najveći u Bosni i Hercegovini, uvjerili smo se da su zastupljene nove tehnologije i mladi obrazovani ljudi koji vode procese te da je ovo pravi put kojim treba da idu ne samo ovaj već i svi drugi kantoni – rekao je Novalić nakon posjete Mljekari Livno.

Novalić posjetio dvije kompanije prehrambene industrije u Livnu

Federalni premijer se tokom ove posjete Kantonu 10 sastao u Livnu s dužnosnicima kantonalne vlade.

Osim tog susreta i posjete navedenim fabrikama, protokolom njegovog današnjeg boravka u ovom kantonu predviđeno je, između ostalog, da u Tomislavgradu posjeti Tvornicu kabela Athabasca Investment d.o.o., kao i Vjetropark Jelovača.

S premijerom Novalićem, u posjeti Kantonu 10 bio je i federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović.

Previous Senzacionalno otkriće u Bosni - metalna halka za vezivanje brodica na stijeni
Next Uspješan rad farmi muznih krava u Kalesiji: Najavljuju proširenje kapaciteta

You might also like

Ekonomija/Biznis

Sarajevo i Rim povezani aviolinijom, od novembra redovni letovi (VIDEO)

Sarajevo i Rim povezani su aviolinijom bosanskohercegovačke kompanije FlyBosnia, danas je upriličena promotivna vožnja, a redovni letovi će početi u novembru.

MADE IN BOSNIA-387

Luksuzna električna bicikla iz Travnika osvajaju svjetska tržišta

Kompanija GS Tvornica mašina Travnik tržištu je ponudila svoj prvi električni bicikl. Već od ranije je poznato, da ova kompanija skoro deset godina u okviru svog proizvodnog dijela, izrađuje čelične ramove za

MADE IN BOSNIA-387

Kupujmo domaće: Predstavljena BH. korpa

Danas je u prisustvu kupaca, dobavljača i novinara u super marketu Hoše komerc u Hadžićima predstavljena “BH. korpa”, kao dodatan doprinos koji lanac marketa Hoše komerc na ovaj način pruža