Novi domaći trgovački centri u Sarajevu i Banjaluci – posao za više od 200 osoba

Novi domaći trgovački centri u Sarajevu i Banjaluci – posao za više od 200 osoba

Direktor “Pennyja” Almedin Kadrić i načelnici sarajevskih općina Hadžići i Ilidža Hamdo Ejubović i Nermin Muzur svečanim presjecanjem vrpce danas su otvorili prvi retail park u Kantonu Sarajevo pod nazivom West Gate smješten na Mostarskom raskršću na broju 10.

Vrijednost investicije koja se prostire na 40.000 metara kvadratnih je 13 miliona KM, a posao je ovdje našlo preko 100 radnika.

Neki od poznatih brendova koji su našli svoje mjesto u West Gate-u pored Penny plus, Penny marketa su i LC Waikiki, House, Sinsay, SportReality, DeFacto, InterSport…

„Izgradnja i otvaranje prvog modernog trgovačkog centra u Kantonu Sarajevo vidljivi je znak da Hadžići napreduju te da se afirmišu i kao centar trgovine. Ostvarena je izuzetno dobra i kvalitetna saradnja općinske administracije i investitora. Za nas je posebno važno što je u retail parku posao našlo preko 100 osoba“, kazao je načelnik Hamdo Ejubović.

Ovo je prvi retail park u Kantonu Sarajevo i simbolizuje zapadni ulaz u grad, zapadnjački shopping sistem sa mnoštvom popularnih maloprodajnih lanaca.

BINGO u Banjaluci

Najveći bosanskohercegovački trgovački lanac Bingo uskoro otvara novi prodajni objekat u Banjaluci, koji će zauzimati više od 6.000 kvadratnih metara. Sudeći po plakatima po Banjaluci izgradnja ovog modernog objekta se privodi kraju, a otvorenje je planirano u septembru.

Kompanija je nedavno objavila oglase za radna mjesta, a poboljšanje uslova rada i nedavna povećanja primanja su izgleda bili dobra preporuka za nekoliko stotina Banjalučana koji su se prijavili za rad u novom objektu.

Priliku za zaposlenje će dobiti najmanje 120 osoba a pored radnih mjesta, stvorit će se prilika za lokalne proizvođače i dobavljače da predstave svoj asortiman u ovom objektu.

Previous Sarajevo: Završen bazen Dobrinja u koji je uloženo 7,6 miliona KM
Next Sarajevo će podići spomen ploču Aidi Buturović - poginula spašavajući knjige iz zapaljene Vijećnice

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanska ekonomija u 2021. znatno iznad prognoza MMF-a i Svjetske banke

Ekonomski rast Bosne i Hercegovine poslije pandemijskog šoka 2020. godine nije nimalo loš, i naša zemlja imat će bolje makrokonomske pokazatelje u ovoj godini nego neke od susjednih zemalja. Početkom

Ekonomija/Biznis

Mak Zara realizovala prvi izvoz u Holandiju

Mak Zara, domaći proizvođač premium brendova pralina i čokolada, preko distributera Edex Food realizovala je svoj prvi izvoz na EU tržište. Suho voće u čokoladi stiglo je u Holandiju, a

MADE IN BOSNIA-387

Priča o espadrilama iz Bosne koje su obišle svijet

Da je bosanskohercegovačka dijaspora sve više zainteresovana za razvoj poduzetničkih inicijativa u Bosni i Hercegovini, potvrđuju nam Sabina i Tahir Bisić, Bosanci koji žive na relaciji Sarajevo – Amsterdam –