Novi filmovi snimljeni u Sarajevu dostupni online besplatno

Novi filmovi snimljeni u Sarajevu dostupni online besplatno

Ekskluzivan izbor 33 kratka filma snimljena u Sarajevu u okviru projekta “Sarajevo grad filma” dostupan je besplatno online na platformi kina Meeting Point: Ondemand.kinomeetingpoint.ba, na linku: https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/page/sgf-2022/.

Mjesec kratkih filmova snimljenih u Sarajevu organizovali su Sarajevo grad filma UNESCO-a i Grad Sarajevo, a filmovi su dostupni gledateljima širom svijeta, saopćeno je iz kina Meeting Point.

“Sarajevo grad filma” je projekt Obala Art Centra – Sarajevo Film Festivala, pokrenut s misijom da otkrije, pruži podršku i promovira talenat filmskih stvaralaca te da omogući njihovu suradnju i razmjenu iskustva u stvaranju zajedničkog filmskog djela.

U okviru ovog projekta je od 2008. godine do danas više od 300 mladih režisera, scenarista, producenata, glumaca, snimatelja, montažera svoje kratke filmove snimilo u Sarajevu. Neki od filmova imali su uspješan festivalski život i ostvarili međunarodni uspjeh.

Novi filmovi na platformi od 23. aprila su: “Alenino putovanje” (Karoly Ujj Meszaros), “Nešto slatko” (Jelena Gavrilović), “Godišnji na moru” (Cristina Grosan), “Veliki skok” (Zulfikar Filandra), “Unazad” (Georgis Grigorakis), “Žena u ljubičastom” (Igor Drljača), “Moja! Moja! Moja sobica!” (Barbara Vekarić).
 
Svakog dana na online platformi se aktivira novi kratki film, koji je za gledanje dostupan idućih sedam dana. Uz pojedine filmove kao bonus sadržaj je postavljena i video poruka dijela autorske ekipe filma. Program traje do 8. maja.

Previous Stručnjaci najavljuju: Očekuje se značajan povratak domaće radne snage iz EU
Next Komandantica NATO Štaba u Sarajevu u posjeti Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Manifestacija ‘Dani Instituta za jezik’ povodon Dana maternjeg jezika

Međunarodni dan maternjeg jezika obilježava se 21. februara, a Institut za jezik Univerziteta u Sarajevu tim povodom od 21. februara do 21. marta 2020. godine organizira manifestaciju “Dani Instituta za

KULTURA I UMJETNOST

Prof. dr. Sanjin Kodrić – 1866. godine se spominje isključivo bosanski jezik

U posljednje vrijeme dolazi do sve učestalijih napada na bosanski jezik i bh. pisce, ali i na Bošnjake kao narod. O tome ko i zašto želi degradirati postojanje bosanskog jezika

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

“Orijentalni institut u Sarajevu: Memento spaljenim izvorima 16.-17.5.1992.“

Manifestacijom “Orijentalni institut u Sarajevu: Memento spaljenim izvorima 16.-17.5.1992.“ u gradskoj Vijećnici obilježena je 30. godišnjica stradanja Orijentalnog instituta u Sarajevu, javlja AA. Ove godine navršava se trideset godina od