Novi filmovi snimljeni u Sarajevu dostupni online besplatno

Novi filmovi snimljeni u Sarajevu dostupni online besplatno

Ekskluzivan izbor 33 kratka filma snimljena u Sarajevu u okviru projekta “Sarajevo grad filma” dostupan je besplatno online na platformi kina Meeting Point: Ondemand.kinomeetingpoint.ba, na linku: https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/page/sgf-2022/.

Mjesec kratkih filmova snimljenih u Sarajevu organizovali su Sarajevo grad filma UNESCO-a i Grad Sarajevo, a filmovi su dostupni gledateljima širom svijeta, saopćeno je iz kina Meeting Point.

“Sarajevo grad filma” je projekt Obala Art Centra – Sarajevo Film Festivala, pokrenut s misijom da otkrije, pruži podršku i promovira talenat filmskih stvaralaca te da omogući njihovu suradnju i razmjenu iskustva u stvaranju zajedničkog filmskog djela.

U okviru ovog projekta je od 2008. godine do danas više od 300 mladih režisera, scenarista, producenata, glumaca, snimatelja, montažera svoje kratke filmove snimilo u Sarajevu. Neki od filmova imali su uspješan festivalski život i ostvarili međunarodni uspjeh.

Novi filmovi na platformi od 23. aprila su: “Alenino putovanje” (Karoly Ujj Meszaros), “Nešto slatko” (Jelena Gavrilović), “Godišnji na moru” (Cristina Grosan), “Veliki skok” (Zulfikar Filandra), “Unazad” (Georgis Grigorakis), “Žena u ljubičastom” (Igor Drljača), “Moja! Moja! Moja sobica!” (Barbara Vekarić).
 
Svakog dana na online platformi se aktivira novi kratki film, koji je za gledanje dostupan idućih sedam dana. Uz pojedine filmove kao bonus sadržaj je postavljena i video poruka dijela autorske ekipe filma. Program traje do 8. maja.

Previous Stručnjaci najavljuju: Očekuje se značajan povratak domaće radne snage iz EU
Next Komandantica NATO Štaba u Sarajevu u posjeti Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

480. godišnjica osnivanja Gazi Husrev-begove medrese i GHB biblioteke

Gazi Husrev-begova medresa je najstarija odgojno-obrazovna institucija u Bosni i Hercegovini. Osnovana je 1537. godine kao vakuf (zadužbina) osmanskog namjesnika Gazi Husrev-bega. Zgrada medrese je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine i

TURIZAM

Unikatni bosanski suveniri na prestižnom sajmu turizma u Dubaiju

Kompanija Alibeg će na ovogodišnjem međunarodnom sajmu turizma ‘Arabian Travel Market ATM 2017’.,koji počinje za nekoliko dana u Dubaiju, imati priliku predstaviti svoj Grav Art bh. suvenir brend. Oni će se nalaziti na

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Izložba bošnjačke pobožne poezije u galeriji Preporod (Video)

Izložba bošnjačke pobožne poezije „Ramazanije“ otvorena je u sarajevskoj galeriji Preporod povodom završetka mjeseca ramazana i dolazećeg Ramazanskog bajrama.