Novi humani gest ambasadora naše države u Indoneziji

Novi humani gest ambasadora naše države u Indoneziji

Nakon što je svoj stan, odnosno rezidenciju Ambasadora Bosne i Hercegovine u Indoneziji, ustupio studentima Strahinji i Srđanu, te pobrinuo se da oni sa Balija stignu u Džakartu, odakle su dalje preko Dohe i Pariza stigli u Beograd, ambasador Mehmed Halilović učinio je još jedno gotovo isto dobro djelo.

U njegov stan sada su uselili brat i sestra Muhidin i Aldijana Alić iz Tešnja, te Zerin Muminović iz Tuzle, koji su u Džakartu takođe stigli sa Balija.

“Reagovali smo bukvalno u posljednjem minutu, jer je samo nekoliko trenutaka nakon što su Aldijana, Muhidin i Zerin sletjeli u Džakartu na snagu stupi lockdaun, odluka predsjednika Indonezije o prekidu unutrašnjeg i međunarodnog avio prevoza u ovoj zemlji.

Ova odluka je bila očekivana jer se broj zaraženih koronavirusom iz dana u dan povećava. Avio prijevoz u Indoneziji u prekidu će biti do 01.juna, a Ambasada Bosne i Hercegovine će učiniti sve da ovim građanima naše zemlje olakša boravak u Džakarti do tada” izjavio je Halilović.

Kako je istakao zdravstveno stanje Aldijane, Muhidina i Zerina je dobro i do sada nisu imali simptome COVID-a 19. Od ambasadora Halilovića smo doznali i da se građani Bosne i Hercegovine koji žive u Indoneziji, njih 20, osjećaju dobro, te da niko od njih nije zaražen koronavirusom, javlja BHRT.

Previous DDC MLS iz Sarajeva uposlit će oko 150 novih radnika u 2020.
Next Muzičari Bosne i Hercegovine – Zemljo Moja 2020 (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Turisti u Sarajevu u sve većem broju – iz godine u godinu procenat raste za nekih 20 posto

  Broj turista u Kantonu Sarajevo (KS) povećava se iz godine u godinu. Samo u prvih šest mjeseci ove godine zabilježeno je više od 240.000 dolazaka i 490.000 noćenja što

NAŠI DANI

Zastava Bosne i Hercegovine među tri najljepše na svijetu

Iako mnogi od nas više vole bosansku zastavu s ljiljanima i smatraju je ljepšom od zvanične zastave Bosne i Hercegovine, postoje ljudi u svijetu koje je zadivila i zastava koja

NAŠI DANI

Zvanično! Izbori u Bosni i Hercegovini 2. oktobra

Centralna izborna komisija BiH većinom glasova donijela je odluku o raspisivanju općih izbora u Bosni i Hercegovini za 2. oktobar 2022. godine U Centralni birački spisak Bosne i Hercegovine, prema