Novi Pazar proglasio Dan žalosti zbog požara koji je odnio četiri dječja života

Novi Pazar proglasio Dan žalosti zbog požara koji je odnio četiri dječja života

Grad Novi Pazar donio je odluku da sutra, 6. marta 2023. godine, bude proglašen Danom žalosti zbog tragičnog požara koji se dogodio jutros, u kojem je poginulo četvero djece, javlja RTV Novi Pazar.

Prema ovoj odluci, sve zastave u gradu će biti spuštene na pola koplja, a mediji i ugostiteljski objekti će se suzdržati od emitovanja muzike, svi zabavni događaji će biti odloženi.

Grad Novi Pazar ovom odlukom izražava svoju sućut i ukazuje na potrebu solidarnosti u ovim teškim trenucima. Svi građani su pozvani da se pridržavaju ove odluke.

Dežurni hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru dr  Šefćet Hajrović izjavio je da su roditelji djece koja su jutros stradala u požaru hospatalizovani i da je otac životno ugrožen.

On je rekao da je zbog težine povreda otac prebačen na dalje liječenje u Klinički centar Srbije, dok je majka zadržana na odjeljenje Opšte hirurgije u Novom Pazaru.

“Otac je primljen u jedinicu intenzivne njege sa opekotinama koje su prekrivale 50 odsto površine tijela, intubiran je i prevezen u Beograd. Majka ima opekotine po licu i podlakticama, ali je dobrog opšteg stanja i ostaće na odjeljenju Opšte hirurgije”, rekao je Hajrović.

On je dodao da je od četvero djece koja su jutros stradala u požaru, troje dovedeno u gotovo ugljenisanom stanju, dok je jedno preminulo kasnije zbog zadobijenih opekotina.

“Dijete je u bolnicu dovedeno u teškom opštem stanju sa opekotinama lica i šaka, pokušana je reanimacija, ali je na žalost preminulo”, istakao je Hajrović.

Previous Amel Tuka u finalu na 800 metara EP-a u Istanbulu osvojio 4. mjesto
Next Knjiga o Huseinu Ćišiću govori o prošlosti Bošnjaka i putu kojim treba krenuti

You might also like

ŽIVOT

Za klub dao više golova nego što je odigrao utakmica. Okušao se i u pjevačkim vodama, o Sarajevu pjevao – ko je bio Mustafa Hasanagić?

Fudbalska javnost u Srbiji sa tugom je dočekala vijest da je u 82. godini preminuo legendarni Mustafa Hasanagić, piše B92. Svi dobro znaju da je popularni Muja bio član čuvenih “Partizanovih

HISTORIJA

JUNAK ODBRANE NOVOG PAZARA: Šaban Poluža (1871-1945)

– Poluža je sa svojom brigadom otišao u Novi Pazar da brani Bošnjake od napada četnika koji su u to vrijeme činili velike represalije, pljačke, ubistva i paljevine imovine Bošnjaka. Tamo

SANDŽAK

Sandžak: Sahat-kula iz 16. vijeka simbol i ponos Prijepolja

  Prijepolje je jedan od gradova u Srbiji sa sačuvanom sahat-kulom. Sličan objekat, karakterističan za period Osmanlija, na području Sandžaka postoji još u Pljevljima (Crna Gora).  Sa posebno oblikovanim satom