Novoosnovani TTU pozitivna priča

Novoosnovani TTU pozitivna priča

Novoosnovana Tvornica transportnih uređaja (TTU) energetik Tuzla koju su zajednički pokrenuli Elektroprivreda Bosne i Hercegovine i Rudnik mrkog uglja Banovići, a koji su u vlasništvu Federalne vlade, pozitivna je priča, rekao je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

– Naš projekt restrukturiranja TTU-a je uspio, početni uspjeh 120 uposlenih je već vidljiv, a ako pogledamo u budućnost ova firma je došla pred početak gradnje termoelektrana. Imamo dogovor s Kinezima da značajan procenat ide prema domaćoj firmi, a upravo ciljamo na ovu firmu – rekao je Novalić prilikom obilaska TTU-a, tokom današnje posjete Tuzlanskom kantonu.

Naveo je da se TTU vraća u svoj stari program i na tržištima na kojim je bio.

– Ovo je početak, a s ovakvim menadžmentom TTU će vratiti stari sjaj – poručio je Novalić.

Direktor ”TTU energetik” Tuzla Almir Zulić je istakao da posao rade planiranom dinamikom, a da su planovi da poslovanje bude prošireno za 30-ak posto, već od naredne godine, čime bi broj zaposlenih od 120 mogao biti i povećan.

– Sada radimo prema ugovoru vrijednom 1,6 miliona KM, završili smo 30 posto, a rok nam je do kraja godine – naveo je Zulić.

Federalni premijer danas je na području Tuzlanskog kantona posjetio i lukavačku fabriku cementa, Revom, tuzlanski aerodrom, TTU energetik, pustio u rad transformatorsku stanicu ”Tuzla 3” te posjetio timove koji provode civilnu NATO-ovu vježbu “Upravljanje posljedicama katastrofa Bosna i Hercegovina 2017″ na području TK-a.

Istakao je da su peduzeća koje je posjetio, sva osim aerodroma, bila ”na koljenima”, ali da su dobrom privatizacijom ili restrukturiranjem počeli dobro poslovati.

Obilaskom pogona TTU-a završena je današnja posjeta premijera FBiH Tuzlanskom kantonu.

Previous Dr. Mersiha Avdić-Saračević, ekspertica s diplomom Harvarda: napustila je New York i Kuvajt da bi liječila ljude u Sarajevu
Next „Igman“, d.d. Konjic: Dogovoren izvoz municije u Pakistan u vrijednosti tri miliona dolara

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Izvozi u 35 zemalja! Vratio se iz Holandije i pokrenuo proizvodnju bosanskog dizajnerskog namještaja

Zlatko Tanović je od tinejdžerskih godina imao želju da se vrati u rodno Sarajevo iz Holandije i započne biznis. Vođen samo idejom, ambicijom i velikom željom nekoliko godina poslije je

Ekonomija/Biznis

Amir Jatić iz Kozluka – nakon otvaranja kompanije u Holandiji pokrenuo biznis i u Bosni

  Amir Jatić je kao maloljetnik prognan iz Kozluka kod Zvornika odakle je zajedno s porodicom otišao u Holandiju. U Den Boschu je završio srednju školu, a potom studij mašinstva

MADE IN BOSNIA-387

Porodica Ibrak: Od 500 kvadrata do 15 dunuma zemlje na kojoj uzgajaju razne vrste voća i povrća

„Zdravo Hidajeta“ je biznis u čijem je fokusu poljoprivreda, tačnije proizvodnja organskog voća i povrća, kao i uzgoj i prodaja rasadnika. Na imanju u Rajlovcu, nadomak samog centra Sarajeva, nalaze