OBILJEŽAVANJE 1. MARTA

OBILJEŽAVANJE 1. MARTA

Mnogobrojne delgacije danas su povodom Dana nezavisnosti obišli lokacije od historijskog značaja gdje je položeno cvijeće. Na mezarje Kovači došao je Bakir Izetbegović, član predsjedništva Bosne i Hercegovine gdje je proučena Fatiha svim šehidima koji su dali živote za Bosnu i Hercegovinu, prenosi novinska agencija Patria.

– Bit će sve više BiH, bit će sve više bh. patriota, bit će sve stabilnija zemlja, u njoj će se sve bolje živjeti. Bit će unutarnje integracije, vanjske integracije u EU i NATO, BiH će svaki put biti sve bolja. Svaki put kada budemo proslavljali ovaj dan – kazao je Izetbegović nakon polaganja cvijeća na Šehidskom spomen-mezarju Kovači povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić čestitao je svim građanima Bosne i Hercegovine 1.mart Dan nezavisnosti.

Bosna i Hercegovina je nezavisna država i to su potvrdili njeni građani 29.2. i 1.3.1992. godine na referendumu, odgovarajući pozitivno na pitanje: „Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?”.

To je činjenica bez obzira na osporavanja kada je riječ o ovom danu, kada je riječ o historiji BiH i njenoj budućnosti. Bosna i Hercegovina stoji i postoji i 1. mart je najvažniji datum u historiji naše države.

Svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine upućujem najiskrenije čestitke u povodu našeg najvažnijeg praznika, 1. marta – Dana nezavisnosti, poručio je Komšić.

(mb/NAP)

Previous Hrv. narodni sabor i federalizacija: A šta ako Bošnjaci donesu svoju deklaraciju?
Next Sarajevske ruže - nijemi svjedoci stradanja

You might also like

NAŠI DANI

Izraelska vojska ubija 250 Palestinaca dnevno uz mnogo više života u opasnosti od gladi, bolesti i hladnoće

Izraelska vojska ubija Palestince po prosječnoj stopi od 250 ljudi dnevno, što znatno premašuje dnevni broj poginulih u bilo kojem drugom velikom sukobu posljednjih godina, saopćio je u četvrtak Oxfam

NAŠI DANI

Demarš Briselu: Pelješkim mostom protiv suvereniteta Bosne i Hercegovine

  Pod dramatičnim naslovom “Republika Hrvatska proglasila državni suverenitet na pomorskom području Bosne i Hercegovine”, na sve glavne adrese zajedničke evropske vlasti u Briselu ovih je dana iz Sarajeva stigao

NAŠI DANI

Greta Ferušić, posljednja Bosanka koja je preživjela Auschwitz, preminula u 98. godini

U 98. godini preminula je Greta Ferušić, žena koja je preživjela holokaust, agresiju na Bosnu i Hercegovinu i opsadu Sarajeva. Prije 77 godina bila je jedna od zatočenica koja je preživjela