Obilježavanje godišnjice smrti Nedžada Ibrišimovića

Obilježavanje godišnjice smrti Nedžada Ibrišimovića

Žepče je i ove godine centralno mjesto obilježavanja godišnjice smrti Nedžada Ibrišimovića, istaknutog bosanskohercegovačkog pisca i umjetnika.

 Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Žepče u povodu devete godišnjice smrti upriličit će u utorak 15. septembra 2020. godine s početkom u 18.00 sati književnu večer “Sjećanje na književnika Nedžada Ibrišimovića”.

Književna večer će se održati u dvorištu kuće djetinjstva Nedžada Ibrišimovića u Gornjoj Mahali u Žepču, mjestu u kojem je on proveo i svoju mladost i dio radnog vijeka. Na književnoj večeri govorit će: doc. dr. Dženan Kos, Filip Mursel Begović, generalni projekt-menadžer BZK “Preporod” u Bosni i Hercegovini, Rašid Zorlak, general Armije Republike Bosne i Hercegovine u penziji i Nusmir Muharemović, glumac Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Književna večer održat će se u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom, te uz propisane mjere zaštite nadležnih institucija, a u slučaju kiše u Domu kulture. Generalni pokrovitelji manifestacije: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Žepče i BH Telecom d.d. Sarajevo – Direkcija Zenica. Medijski pokrovitelji: Radio Žepče, portal zepce.ba. Tehnički suorganizator: JU Dom kulture Žepče.

Previous Pijaca Travnik: Štandovi se lome od ponude, prodaja ide bolje nego ikad (Video)
Next Ista pamet koja je naređivala paljenje sarajevske Vijećnice, sada gradi spomenik Stefanu Nemanji u Beogradu

You might also like

BAŠTINA

Izložba djela bošnjačkih autora, pohranjenih u Historijskom arhivu (Video)

  Izložba „Bošnjaci, autori književnih djela – iz Orijentalne zbirke (1463-1918.) Historijskog arhiva Sarajevo“ otvorena je u Sarajevu u Gazi Husrev-begovoj biblioteci povodom 9. juna, Međunarodnog dana arhiva i Sedmice

KULTURA I UMJETNOST

Školovala se u Americi, pa u Zenici pokrenula školu fotografije

Dijana Muminović, bachelor fotonovinarstva i master vizuelnih komunikacija, koja je studije završila u Americi, odlučila se vratiti u Zenicu i pokrenuti jedinstvenu školu fotografije.

KULTURA I UMJETNOST

Mapa opsade Sarajeva u britanskoj Nacionalnoj biblioteci

Mapa opsade Sarajeva dio je izložbe “Mape koje su obilježile 20. vijek” otvorene 4. novembra u britanskoj Nacionalnoj biblioteci u Londonu. Izložbene mape bacaju novo svjetlo na poznate događaje, sukobe,