Obilježena godišnjca formiranja 206. viteške brdske brigade Zvornik 

Obilježena godišnjca formiranja 206. viteške brdske brigade Zvornik 

U Sapni je danas obilježena 31. godišnjica od formiranja 206. viteške brdske brigade Zvornik.

Brojne delegacije, bivši borci i patriote, položili su cvijeće na šehidsko spomen obilježje, gdje je historijski čas održao komandant Senad Kljajić.

Zatim je održana svečana sjednica povodom godišnjice od formiranja briagde i Dana nezavisnosti BiH. Referat o ratnom putu brigade pročitala je Amela Hamidović, dok je referat povodom Dana nezavisnosti BiH pripremio predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna Sabit Brđak.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa učestvovale su članice VIS “Merak” Sapna.

Audioprilog Glas Drine.

U okviru obilježavanja 31. godišnjice od formiranja 206. viteške brdske brigade, delegacije općine Sapna i boračkih udruženja sa prostora općine Sapna upriličile su posjetu porodici umrlog ratnog komandanta ove brigade Edhema Omerovića – Tite, teško bolesnom ratnom komandantu Šemsudinu Muminoviću te određenom broju porodica šehida – poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja i demobilisanih boraca.


Delegacije Općine Sapna, boračkih udruženja, te predstavnici Medžisa islamske zajednice Zvornik i drugi građani, obišli su mjesta pogibije Hajrudina Mešića u Nezuku i Mehdina Hodžića – Senada u Zaseoku te polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali dužno poštovanje herojima odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Također, položeno je cvijeće i proučena Fatiha na mezaru ratnog komandanta 206. viteške brdske brigade Edhema Omerovića – Tite, načelnika štaba Mehmeda Garibovića i na mezar ratnog komandanta Senahida Hadžića na Kula Gradu, kao i na šehidskim spomen obilježjima u Klisi, Bjelom Potoku, Grbavcima i Kamenici.

(MiruhBosne/Glas Drine)

Previous Različitim aktivnostima u OŠ „Porodice ef. Ramić“ obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Next Sky prepiske Titovog pratioca Kadrića: “Uglavnom, predsjednik hoće i nema problema. Sam ili sa diplomatijom, nikakav problem”

You might also like

NAŠI DANI

OS BiH na poklon dobija dva helekoptera, država kupuje još dva?

Sjedinjene Američke Države ponudile su Bosni i Hercegovini donaciju dva helikoptera za potrebe Oružanih snaga, ali pod dva uslova, saznaje ATV. Izvor iz Ministarstva odbrane tvrdi da će Amerika helikoptere

NAŠI DANI

U Sarajevu pretučen Aziz Tafro, autor knjige o zločinima nad Bošnjacima u Tesliću

Opasno je istraživati ratne zločine. Ja sam to na svojoj koži iskusio ovih dana u Sarajevu, napisao je Aziz Tafro, autor nekoliko knjiga koje govore o ratnim zločinima, a ova

NAŠI DANI

Premijer Novalić sa učesnicima Marša mira stigao u Potočare

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić u kasnim popodnevnim satima stigao je zajedno sa učesnicima Marša mira u Memorijalni centar u Potočare. Federalni premijerNovalić i federalni ministar raseljenih osoba