Obilježena godišnjica oslobađanja lijeve obale Mostara

Obilježena godišnjica oslobađanja lijeve obale Mostara

Boračka udruženja iz Grada Mostara zajedno s porodicama šehida i poginulih boraca obilježila su u utorak 29. godišnjicu oslobađanja lijeve obale grada od srpsko-crnogorskog agresora.

U akciji “Forsiranje Neretve” poginuli su: Enver Enko Salčin, Azer Husković, Semir Maslo, Ozrenko Vrtikapa, Elvedin Tiro, Fadil Džiho, Šerif Husović, Amer Spahić, Derviš Begić, Miralem Ćupina, Zoran Galuza, Dželal Ramadanović, Ismet Mehić-Hika i Alija Nožić.

Njihovi saborci i članovi porodica obišli su spomen-obilježja na više lokacija u gradu gdje su položili cvijeće u sklopu manifestacije “Putevima pobjede – Stazama Samostalnog mostarskog bataljona 1992-2021”.

– Ova godišnjica je istovremeno i žalosna i radosna. Radosna, zbog oslobađanja lijeve obale, a tužna jer smo tada izgubili 14 naših saboraca. Svake godine, dok smo živi, mi ćemo se njih sjećati i obilaziti mjesta njihovog stradanja – kazao je Azer Penava, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca “Stari Grad”.

Poručio je kako se njihova golema uloga u akciji “Forsiranje Neretve” nikada ne smije zaboraviti.

 – O onome što se događalo u proteklom ratu treba stalno govoriti kako se ne bi zaboravilo i ne daj Bože, ponovilo – istakao je Penava.  

Manifestaciju su organizovali RVI “Stari Grad”, JOB “Stari Grad” te Organizacija porodice šehida i poginulih boraca grada Mostara.

Izvor: Agencije

Previous Bosna i Hercegovina na Amazonovoj listi, šta to znači za privrednike
Next Uvezivanje Sarajeva i Praga u cilju promocije i razvoja turizma

You might also like

NAŠI DANI

Švedska, Finska i Bosna skupa u NATO?

Komentar Erola Avdovića, poznatog novinara i reportera iz New Yorka na temu prijema Bosne i Hercegovine u NATO… -Ako nije naivno iako ništa nije naivno kada se bori za opstanak,

NAŠI DANI

Tematski osvrt – 09. januar 1992. godine

  Medžlisi Islamske zajednice Tuzla, Gornja Tuzla, Kalesija, Gračanica i Srebrenik u saradnji sa Bosanskim kulturnim centrom TK organiziraju tematski osvrt na 09. januar 1992. godine. Ovom prilikom će govoriti

NAŠI DANI

Dvostruka radost za penzionere u Tuzlanskom kantonu

Za više od 36 hiljada penzionera sa Tuzlanskog kantona uz julske je penzije isplaćeno po 200 KM jednokratne pomoći koju je obezbijedila Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Vlada Tuzlanskog