Odata počast Čedomiru Bati Domuzu i Smaji Somi

Odata počast Čedomiru Bati Domuzu i Smaji Somi

Polaganjem cvijeća, minutom šutnje i učenjem Fatihe na šehidskom mezarju Kahrimani i Brezovači-Igman danas je obilježena 30. godišnjica pogibije heroja Armije Bosne i Hercegovine Čedomira Bate Domuza i Smaje Some.

Slika može predstavljati spomenik, na otvorenom i tekst

Čedomir Domuz je rođen 30. marta 1960. godine u Binježevu – Hadžići. Poginuo je 30. jula 1992. godine na Rogoju – Trnovo, na dužnosti komandira izviđačko diverzantskog voda, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova RBiH. Posthumno je 1992. godine odlikovan najvišim ratnim priznanjem “Zlatni ljiljan” i 1994. godine “Ordenom zlatnog grba sa mačevima”.

Smajo Somo je bio najstariji borac Armije BiH na Igmanu. Imao je 70 godina. Suborci ga pamte po izuzetnoj hrabrosti. Pogino je istog dana kad i Čedomir Domuz, 30 jula 1992. godine na prevoju Rogoj kod Trnova.

Slika može predstavljati 1 osoba, sjedi, stoji i u zatvorenom

Takođe, ovim povodom danas je u Multimedijalnoj sali Općine Hadžići premijerno prikazan i dokumentarni film “ČEDOMIR DOMUZ- GROM U NJEDRIMA IGMANA” koji će uskoro biti dostupan i široj javnosti, saopćeno je iz Općine Hadžići.

Previous 'Shvatila sam da imam veću mogućnost da uspijem i opstanem u svojoj zemlji nego u inostranstvu, pa sam se vratila'
Next Izetbegoviću plaketa za podršku šampionskom timu mladih robotičara

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

U Travniku premijerno prikazan film ‘Na krovu svijeta Alagić’

U Travniku je premijerno prikazan dokumentarni film „Na krovu svijeta Alagić“, koji kroz podsjećanje na veličanstvene akcije oslobođenja od 1993. do 1995. godine, predstavlja nevjerovatnu ličnost generala Mehmeda Alagića, komandanta

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Masovna grobnica kod Vlasenice: Počele ekshumacije 12 žrtava

Iskopavanja na lokalitetu masovne grobnice Potpećine kod Vlasenice se nastavljaju, a danas su počele ekshumacije tijela žrtava, za koje se pretpostavlja da su Bošnjaci ubijeni 1992. godine, javlja Anadolu Agency

KULTURA I UMJETNOST

Mostar: Obilježena 93. godišnjica smrti Alekse Šantića

Polaganjem cvijeća i pjesama na grob, a potom i na Spomen-obilježje u parku Alekse Šantića u Mostaru, obilježena je danas 93. godišnjica smrti najpoznatijeg mostarskog pjesnika, javlja Anadolu Agency (AA).