Održan okrugli sto o ulozi i značaju Patriotske lige u odbrani Bosne i Hercegovine

Održan okrugli sto o ulozi i značaju Patriotske lige u odbrani Bosne i Hercegovine

U povodu 30. godišnjice Regionalnog savjetovanja Patriotske lige u Tuzli u ponedjeljak je upriličen okrugli sto pod nazivom „Patriotska liga BiH – Uloga i značaj u odbrani od agresije sa osvrtom na regiju Sjeveroistočna Bosna“.

Govorilo se o značaju postojanja tih prvih organizovanih jedinica koje su pružile otpor agresoru ali i napravila paralela sa današnjom političko – sigurnosnom situacijom u zemlji koja nas, stav je učesnika okrulog stola, upozorava da ona nije bezazlena.

Video: rtvtk
Previous Članovi Tužilaštva moraju biti oštro upozoreni da konačno počnu raditi svoj posao na zaštiti Ustavnog poretka BiH ili će snositi posljedice
Next Udruženje poljoprivrednika traži javno izvinjenje premijera KS i njegovu ostavku

You might also like

NAŠI DANI

Pudar: Ponosna sam na postignute rezultate u Kazanju

Najbolja bosnskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas je doputovala u Sarajevo, nakon uspješnih nastupa na Svjetskom kupu i Evropskom prvenstvu u kratkim bazenima u ruskom Kazanju.

NAŠI DANI

Ministrica Turković u Beču položila cvijeće i odala počast žrtvama terorističkog napada

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas je, 4. novembra 2020. godine, u Beču položila cvijeće i odala počast žrtvama terorističkog napada.

NAŠI DANI

Oručević: Probosanske stranke moraju se ujediniti u Mostaru

Safet Oručević, bivši gradonačelnik Mostara, poručuje da su huligani koji su divljali u Fejićevoj ulici u Mostaru udarna pesnica rigidne struje HDZ-a BiH poslani s očitom namjerom, jer bi u