Oglasio se i ‘neutralni’ Čović: Ne da na jarana

Oglasio se i ‘neutralni’ Čović: Ne da na jarana

Lider SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je u ponedjeljak kako ne odustaje od donošenja zakona kojima bi se osporile ovlasti države i formirale parainstitucije na nivou entiteta.

Dodik tvrdi da je RS jedina samoodrživa, a da Bosna i Hercegovina i FBiH to nisu i ne mogu biti, pa se to pokušava prikriti i mijenjati odnos snaga kroz “kriminalne odluke” Ustavnog suda i visokih predstavnika.
Potvrdio je kako će upravo stoga inzistirati da parlament RS idućih dana donese zakone kojima će tom entitetu “vratiti” ovlasti prenesene na razinu Bosne i Hercegovine kao države.

“Budite sigurni da ćemo to učiniti”, kazao je Dodik.

U odbranu Dodika dana s se otvoreno stao lider HDZ-a Dragan Čović, pišu Vijesti.

Čović je danas u Usori rekao da je protiv stranih sankcija, o bilo kome da se radi, te da treba tražiti rješenja unutar BiH.

– Nama iskustvo od 1996. do danas govori da nismo uspjeli riješiti nijedan problem u Bosni i Hercegovini na takav način. Protiv sam sankcija bilo kome, o bilo kome da se radi i uvijek sam spreman odgovarati za ono što ja radim u institucijama Bosne i Hercegovine, rekao je Čović.

Previous Željezničkom prugom bit će povezane Bosna, Crna Gora i Albanija
Next Njemačka štampa: Lukavi srpski nacionalisti

You might also like

NAŠI DANI

Heroj teočanske regije: Obilježena godišnjica pogibije Kapetana Hajre

Otkrivanjem spomen-biste narodnom heroju oslobodilačkog rata, brigadnom generalu Hajrudinu Mešiću, a zatim i polaganjem cvijeća i učenjem Ja'sina na mjestu pogibije i mezaru Kapetana Hajre danas je obilježena 24. godišnjica

NAŠI DANI

Sarajevo će podići spomen ploču Aidi Buturović – poginula spašavajući knjige iz zapaljene Vijećnice

Grad Sarajevo će podići spomen ploču Aidi Buturović, ženi heroini koja je poginula nakon što je spašavala knjige iz zapaljene Vijećnice, najavila je gradonačelnica glavnog grada. Moramo sačuvati od zaborava

NAŠI DANI

Komšićeva poruka Zagrebu: Nema toga u Sarajevu ko će pristati na ono što oni traže

Gostujući na FTV član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić govorio je o posjeti članova državnog Predsjedništva Briselu. Rekao je poziv nije bio iniciran od naše strane i da je