Oglasio se i ‘neutralni’ Čović: Ne da na jarana

Oglasio se i ‘neutralni’ Čović: Ne da na jarana

Lider SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je u ponedjeljak kako ne odustaje od donošenja zakona kojima bi se osporile ovlasti države i formirale parainstitucije na nivou entiteta.

Dodik tvrdi da je RS jedina samoodrživa, a da Bosna i Hercegovina i FBiH to nisu i ne mogu biti, pa se to pokušava prikriti i mijenjati odnos snaga kroz “kriminalne odluke” Ustavnog suda i visokih predstavnika.
Potvrdio je kako će upravo stoga inzistirati da parlament RS idućih dana donese zakone kojima će tom entitetu “vratiti” ovlasti prenesene na razinu Bosne i Hercegovine kao države.

“Budite sigurni da ćemo to učiniti”, kazao je Dodik.

U odbranu Dodika dana s se otvoreno stao lider HDZ-a Dragan Čović, pišu Vijesti.

Čović je danas u Usori rekao da je protiv stranih sankcija, o bilo kome da se radi, te da treba tražiti rješenja unutar BiH.

– Nama iskustvo od 1996. do danas govori da nismo uspjeli riješiti nijedan problem u Bosni i Hercegovini na takav način. Protiv sam sankcija bilo kome, o bilo kome da se radi i uvijek sam spreman odgovarati za ono što ja radim u institucijama Bosne i Hercegovine, rekao je Čović.

Previous Željezničkom prugom bit će povezane Bosna, Crna Gora i Albanija
Next Njemačka štampa: Lukavi srpski nacionalisti

You might also like

NAŠI DANI

Bosna i Hercegovina će otvoriti granice za sve strane državljane

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija najavio otvaranje granice Bosne i Hercegovine za sve strane državljane uz negativan test na koronavirus. Tegeltija se danas u Sarajevu sastao sa

NAŠI DANI

Zemlja traži dobrog i odgovornog domaćina, a naša domovina Bosna i Hercegovina ih je uvijek imala

Nišićka visoravan – Foto: Amir Bajrić Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je imamio džumu namaz i održao hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

NAŠI DANI

‘Embargo 1991-2020’, nova instalacija konceptualnog umjetnika Almira Derviševića

Konceptualni umjetnik Almir Dervišević realizirao je novu instalaciju ispred zgrade Internacionalnog suda pravde (Palače mira) u Den Hagu, pod nazivom ‘Embargo 1991-2020’. Autor i u tom projektu razmišlja o temi