Ograničena rekonstrukcija stadiona “Bilino polje” uoči predstojećih utakmica UEFA „Lige nacija“

Ograničena rekonstrukcija stadiona “Bilino polje” uoči predstojećih utakmica UEFA „Lige nacija“

U četvrtak je u zgradi Gradske uprave Zenica potpisan aneks sporazuma između Grada Zenica i Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (NS/FS BiH) kojim se definiše ograničena rekonstrukcija stadiona “Bilino polje” uoči predstojećih utakmica UEFA „Lige nacija“.

Potpisivanju su prisustvovali Adnan Džemidžić, generalni sekretar NS/FS BiH i gradonačelnik Fuad Kasumović sa svojim pomoćnicima.

UEFA je novim Pravilikom o stadionskoj infrastrukturi postavila nove standarde za infrastrukturu stadiona na kojima se igraju utakmice „Lige nacija“. Zbog toga je neophodno izvršiti određene radove na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici, i to djelomičnu rekonstrukciju krova, korektivne radnje na tribinama, tehnička poboljšanja na semaforu i ostale nužne zahvate na ovom objektu.

Gradonačelnik Fuad Kasumović istakao je da je Grad Zenica prije deset godina sklopio sporazum s NS/FS BiH. Sada nam slijedi ispunjavanje potrebnih uslova kako bi stadion bio spreman za naredna reprezentativna takmičenja.

“Osnovni sporazum predviđa da se odnos investicija u stadion „Bilino Polje“ odnosi 51:49 %, Grad Zenica i NS/FS BiH. Radovi moraju biti okončani do septembra, kako bi mogli nesmentano krenuti u novi ciklus odigravanja međunarodnih utakmica u Zenici. Ponosni smo što će reprezentacija igrati i pobjeđivati kod nas, a ja sam zahvalan NS/FS BiH na korektnoj saradnji”, istakao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Generalni sekretar NS/FS BiH, Adnan Džemidžić, naglasio je da je stadion “Bilino polje” u Zenici tradicionalni dom reprezentacije, gdje je odigran veliki broj utakmica.

“Naša sljedeća utakmica je prema rasporedu 11.10.2024. godine protiv odgovarajuće selekcije Njemačke. Moramo izvesti neophodne tehničke intervencije na stadionu kako bismo stvorili idealne uslove za gledanje utakmica naše A reprezentacije u narednom ciklusu UEFA Lige nacija”, istakao je Džemidžić.

Generalni sekretar NS/FS BiH zahvalio se gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i njegovim saradnicima na podršci pri osiguravanju uslova za zajedničko djelovanje u cilju modernizacije stadiona “Bilino polje” i stvaranja optimalnih uslova za odigravanje reprezentativnih utakmica.

Previous Očaravajući Tunis: Egzotika udaljena manje od dva sata leta
Next Sarajevo - ogromna zainteresovanost za bazen Dobrinja

You might also like

SPORT

Bosnić: Dat ćemo sve od sebe da se plasiramo u drugi krug kvalifikacija za SP

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala imena protivnika u prvoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2023. godine održati u Indoneziji, Filipinima i Japanu. Naš

SPORT

Lana Pudar i Iman Avdić – biseri bosanskog sporta, među najboljima u svijetu plivanja

Na Svjetskom prvenstvu u Melbournu danas je na programu bila disciplina 400 mješovito u kojoj je nastupila naša Iman Avdić (15). Odličnu trku Iman je završila u vremenu 4:42.56 što

SPORT

Još dvije medalje za bosanski taekwondo

Tekvandoisti Bosne i Hercegovine osvojili su danas dvije bronzane medalje na EP Milica Vasić i Benjamin Husić osvojili su bronzane medalje na Evropskom taekwondo prvenstvu za kadete! Podsjećamo, Nedžad Husić