Oko pet hiljada učesnika ‘Marša mira 2022’ stiglo u Potočare

Oko pet hiljada učesnika ‘Marša mira 2022’ stiglo u Potočare

 Učesnici “Marša mira 2022“, njih oko pet hiljada, stigli su oko 18 sati u Memorijalni centar Potočari kako bi odali počast žrtvama genocida u Srebrenici, javlja Fena.

Učesnicima je zahvalio predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 27. godišnjice genocida Hamdija Fejzić, ističući što su svojim učešćem pokazali dostojanstvo i poslali poruku mira.

– Drago mi je da nije bilo nikakvih problema, poslali ste poruku mira te da se nikad ne ponovi Srebrenica i da nikad nećemo zaboraviti naše šehide i Srebrenicu. Ovo je poruka nama koji smo se vratili u Srebrenicu i Podrinje da više nismo sami i da vi nama dajete punu podršku. Vaše prisustvo i pohod šalju poruku onima koji lijepe fotografije da nas zastraše. Koristim priliku da vas zamolim da ne reagujete na provokacije sa druge strane. Oni su postigli kontra efekat, ovdje nas je iz godine u godinu sve više. Nikad nećemo dati da se zaborave žrtve u Srebrenici – poručio je Fejzić.

Predsjednik Pododbora “Marša mira 2022“ Amir Kulaglić posebnu zahvalnost na učešću je uputio mladima, djeci preživjelih veterana koji su se dostojanstveno ponašali i pokazali da su spremni da preuzmu odgovornost u budućnosti da vode značajne aktivnosti.

-Mi smo svojim maršovanjem odali dužnu pažnju i poštovanje svim nevino stradalim žrtvama genocida i pripadnicima 28. dviizije. Svojim dostojanstvenom smo poslali poruku mira da svjedočimo da ćemo sve učiniti da se genocid nikad i nigdje ne ponovi – kazao je Kulaglić.

Učesnici Marša mira večeras će učestvovati u činu iznošenja tabuta s posmrtnim ostacima žrtava genocida na prostor musalle, a sutra će prisustvovati dženazi i ukopu.

Previous Učesnici maratona Goražde-Žepa-Srebrenica odali počast žrtvama genocida
Next Komšić i Izetbegović na Maršu mira u Stuttgartu - dočekani ovacijama naših ljudi

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevo: Biciklistički saobraćaj sve popularniji

  Iako je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine zadnjih godina pojačana svijest o korištenju bicikla kao sve poželjnijeg, zdravijeg, praktičnijeg i jeftinijeg načina prevoza, Sarajlije se suočavaju sa problemom

NAŠI DANI

Pokušava li vladajuća elita Srbije obnoviti Dušanovo carstvo i kakve to veze ima s Bosnom?

‘Zadatak moje generacije političara je da nastavi borbu za ujedinjenje svih Srba‘ – izjavio je za časopis Pečat ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin. S naslovne strane tog medija od 18.

NAŠI DANI

Konvoj s migrantima krenuo prema Salakovcu

  Kolona autobusa u kojima su bili izbjeglice i migranti krenula je, nakon nekoliko sati čekanja, prema Prihvatnom centru u Salakovcu. Prethodno su bili zaustavljeni blizu Konjica, na pola putam, gdje