Olimpijska baklja mira stigla u Sarajevo

Olimpijska baklja mira stigla u Sarajevo

 

Olimpijska baklja mira stigla je iz Banje Luke u Sarajevo.

Baklju su od Evropskog olimpijskog komiteta u Rimu preuzeli gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva Abdulah Skaka i Nenad Vuković, a zatim je jučer svečano dočekana u Banjoj Luci.

Baklja je iz Banje Luke u Sarajevo prebačena avionom Fly Bosnia, a dočekali su je članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, te Denis Zvizdić, predsjednik Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i aktualni zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH.

Previous Na današnji dan preminuo pjesnik Aleksa Šantić
Next Bihać: Privatni muzej Osmana Sulića

You might also like

NAŠI DANI

Udruženje Pomozi.ba – Konvoj od 54 šlepera pomoći krenuo iz Sarajeva ka Turskoj

 Humanitarno udruženje Pomozi.ba koje neprestano radi na prikupljanju pomoći za područja pogođena zemljotresom večeras je otpremilo 54 šlepera pomoći koji su na put krenuli iz Sarajeva ka Turskoj.

NAŠI DANI

Ukinut policijski sat u Federaciji BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici donijela je odluku o potpunom ukidanju policijskog sata u ovom entitetu Bosne i Hercegovine, prenosi AA. Vlada Federacije BiH je, na današnjoj

OTPOR BOSNE

Godišnjica formiranja Prvog korpusa Armije RBiH (VIDEO)

Postrojavanjem demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine u Memorijalnom kompleksu Kovači danas je počelo obilježavanje 27. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH.  Brojne delegacije, među kojima i delegacija Kantona