Olimpijski komitet BiH nagradio Amela Tuku sa 15.000 KM

Olimpijski komitet BiH nagradio Amela Tuku sa 15.000 KM

Sa velikim oduševljenjem Olimpijska porodica je dočekala ogroman uspjeh Amela Tuke koji je ostvario osvajanjem drugog mjesta na 800m na Svjetskom atletskom prvenstvu koje se održava u Dohi.

„Ova medalja je plod dugogodišnjeg rada i odricanja Amela Tuke, njegove posvećenosti uzvišenim sportskim ciljevima i ljubavi prema domovini.  OK BiH je davno prepoznao i podržao  Amelov vrhunski kvalitet i podržava ga u kontinuitetu sa još 13 sportista više od dvije godine na njegovom putu do Olimpijskih igara Tokyo 2020. Ovim uspjehom je napravio odličnu uvertiru za dolazeću olimpijsku godinu i u potpunosti zaslužio ovu simboličnu nagradu iz nebudžetske kase Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Nadamo se da će budžetske organizacije nadležne za vrhunski sport i njegovo finansiranje takođe konkretno i sistemski  podržati Amela Tuku i ostale vrhunske sportiste u njihovim namjerama da ostvare naše i njihove snove“ – navode iz OK naše države.

Previous U Općoj bolnici otvoreno moderno odjeljenje pedijatrije (VIDEO)
Next Porast direktnih stranih investicija od čak 53,6%

You might also like

ZDRAVLJE

Kako je Miralem Šabić postao “kisikdžija” iz Konjica, heroj svakodnevnice

U doba pandemije iznimno su vrijedne priče o ljuskoj nesebičnosti i požrtvovanosti. A, upravo naredna priča dokaz je ljudske snage, izdržljivosti, ali prije svega humanosti i odgovornosti prema svojim sugrađanima.

NAŠI DANI

Međunarodni dan borbe protiv seksualnog nasilja u ratu: Zločinci u Foči silovali i starije žene, ali i djevojčice

Udruženje porodica žrtava rata “Foča 92-95” organizovalo je program obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv seksualnog nasilja u ratu i 30 godina od počinjenog zločina nad ženama Bosne i Hercegovine, javlja

NAŠI DANI

Damir Džumhur: Neću dozvoliti uvrede na račun države iz koje dolazim

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur obratio se javnosti u BiH povodom incidenta koji se dogodio u toku njegovog meča protiv Izraelca Dudija Sele, u prvom kolu teniskog turnira na Olimpijadi u