Općina Ilidža: Telefonske dopune po 15 KM za 650 migranata

Općina Ilidža: Telefonske dopune po 15 KM za 650 migranata

Načelnik Općine  Ilidže prof.dr. Senaid Memić 31. januara podijelio je telefonske dopune u iznosu po 15 KM za ukupno 650 migranata koji borave u migrantskom centru u Blažuju.

Na ideju da se migrantima doniraju dopune za mobitele došlo se nakon promišljanja šta je migrantima u ovom trenutku najpotrebnije s obzirom na to da su odvojeni od porodica.

“Krenuli su na put za koji ne znaju dokle će stići. Sračunali smo šta bi bilo najhumanije, jer svi imaju porodice, a najveći trošak su im telefonski računi. Mi smo zato odlučili da im u okviru skromnih mogućnosti, više simbolično, nego što ćemo napraviti veliki pomak, dodijelimo po 15 KM za njih 650. Ne mislimo da smo skinuli brigu, mislim da smo uradili nešto sitno što je trebalo uraditi” izjavio je načelnik Memić.

Prema njegovim riječima stotine migranata već dva mjeseca boravi na ovoj lokaciji.

“Očekivali smo da se svašta može dešavati s obzirom na njihov broj, ponašanje, status ili namjere. Ali veoma smo iznenađeni da ima samo mali broj problema koje prave pojedinci. Ništa nije krenulo u lošem smjeru”, rekao je načelnik Memić, te dodao da ima dobru saradnju  sa IOM.

Jedan od migranata iz Afganistana kazao je kako je donacija Općine Ilidža u vidu telefonskih dopuna sjajan potez.

“Ovo je odlično jer mnogi nemaju novac da kupe dopunu, a svi želimo komunicirati s porodicama. Ipak, ovdje imamo i Wi-Fi. Mnogo je bolje nego ranije. Imamo tri obroka dnevno, nove toalete i kupaonice, odjeću i obuću, nove krevete i posteljine. Imamo sve što je potrebno. San mi je da pređem u neku od zemalja EU na proljeće”.

Previous Komandant bosanske armije Ahmet Sejdić pravosnažno oslobođen svih optužbi Tužilaštva
Next Mladi bosanski fudbaler Ajdin Hasić zvanično član turskog Bešiktaša

You might also like

NAŠI DANI

Zbog zaposlenja u Bosni ovaj Nijemac napušta parlament svoje zemlje

Christian Schmidt, novi visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, povlači se iz Bundestaga, pišu njemački mediji. Prema navodima Nordbayern.de, odluka je donesena nakon sastanka Schmidta sa kancelarkom Angelom Merkel i čelnikom

NAŠI DANI

Preživjeli Srebreničani odaju počast ubijenim i sjećaju se “puta smrti”

Preživjeli Srebreničani bili su na čelu kolone “Marša mira” koja je jutros krenula sa Crnog vrha, u blizini Zvornika, kako bi odali počast hiljadama ubijenih u srebreničkom genocidu u ljeto

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Obilježena godišnjica raspuštanja logora Heliodrom: Rektor Tomić nije dozvolio pristup zgradi nekadašnjeg logora

Bivši logoraši okupljeni u Udruženje logoraša Mostar obilježili su 28. godišnjicu raspuštanja logora takozvane ”Herceg-Bosne” na lokalitetu Heliodorom. Bez obzira na želju da danas cvijeće polože pored same zgrade nekadašnjeg