Općina Stari Grad podijelila paketiće učenicima u Konjević-Polju i Novoj Kasabi

Općina Stari Grad podijelila paketiće učenicima u Konjević-Polju i Novoj Kasabi

 

Delegacija Općinskog vijeća Stari Grad posjetila je danas osnovne škole u Konjević Polju i Novoj Kasabi gdje su učenicima uručili prigodne novogodišnje paketiće.

U februaru ove godine delegacija Općine Stari Grad također je posjetila ove škole i učenicima podijelila školski pribor i ruksake, povodom Dana maternjeg jezika. Tada je rečeno da će se podrška nastaviti s obzirom na tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalaze porodice koje tamo žive, a roditelji se bore da školuju svoju djecu na najbolji mogući način.

U područnoj školi „Petar Kočić“ u Konjević Polju paketiće je danas dobilo oko 60 učenika, a u ime njih zahvalila se direktorica škole Olivera Beatović.“Dugujemo zahvalnost Općini Stari Grad i Općinskom vijeću što nisu zaboravili na našu djecu. Ja se zahvaljujem u ime svih učenika, roditelja i mojih kolega iz škole. Drago mi je što mislite na našu djecu i što naša saradnja polako prerasta u tradiciju,“ kazala je direktorica Beatović.

Nakon Konjević Polja delegacija je posjetila Edukativni centar u Novoj Kasabi i uručila paketiće svim polaznicima centra. Podijeljeno je oko 140 paketića, a nisu zaboravljeni ni oni dječaci i djevojčice koji su zbog bolesti danas odsustvovali iz škole. „Drago mi je što smo posjetili ovu djecu i našim paketićima im izmamili osmijehe na lica. Trebali bismo više dolaziti u ove krajeve i posjećivati učenike škola, ali i njihove roditelje i sve porodice, kako bi znali da nisu sami i zaboravljeni. Nastojat ćemo u narednom periodu da našu podršku realizujemo i kroz druge projekte,“ kazao je predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina.

Delegaciju koja je danas posjetila Konjević Polje i Novu Kasabu činili su predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina, njegov zamjenik Sanel Dragolovčanin i vijećnici Minela Sućeska, Jasmin Skorupan, Tarik Dautović, Muamer Mekić i Samir Nuhić, a pridružili su im se i predstavnici općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport Enida Osmanagić i Andrej Dizdarević.

Previous Novo pozorišno djelo: Predstava "Zmaj od Bosne" uskoro pred publikom
Next Ovo je najbogatiji čovjek ikad, 4 puta bogatiji od Gejtsa i Bezosa

You might also like

NAŠI DANI

Vojska Srbije vraća brigade koje su ratovale protiv Bosne: Kako su specijalci polomili zube kod Sarajeva

Republika Srbija je “rehabilitirala” dvije brigade Vojske Srbije koje su učestvovale u agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Status brigada je, nakon 13 godina, vraćen 63. padobranskoj i 72. brigadi za specijalne operacije. Ove

NAŠI DANI

Arheološki park sa stećcima u blizini zgrade Općine Novi Grad Sarajevo

Općina Novi Grad Sarajevo započela je uređenje arheološkog parka u kojem se nalaze dva srednjovjekovna stećka u blizini zgrade Općine, u ulici Bajrama Zenunija. Dva srednjovjekovna nadgrobna spomenika stećka, u

NAŠI DANI

Zvizdić podsjetio na vrijeme kada su u Skupštini KS sjedili profesori i akademici – sistem vrijednosti je značajno opao

“Evropljani, SAD i mi smo postali imuni na ucjene i prijetnje secesijom Milorada Dodika koje su 2007, 2012. i 2013. imale svoje efekte. Tada je uspijevao kod Evropljana da izazove