Općina Stari Grad podijelila paketiće učenicima u Konjević-Polju i Novoj Kasabi

Općina Stari Grad podijelila paketiće učenicima u Konjević-Polju i Novoj Kasabi

 

Delegacija Općinskog vijeća Stari Grad posjetila je danas osnovne škole u Konjević Polju i Novoj Kasabi gdje su učenicima uručili prigodne novogodišnje paketiće.

U februaru ove godine delegacija Općine Stari Grad također je posjetila ove škole i učenicima podijelila školski pribor i ruksake, povodom Dana maternjeg jezika. Tada je rečeno da će se podrška nastaviti s obzirom na tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalaze porodice koje tamo žive, a roditelji se bore da školuju svoju djecu na najbolji mogući način.

U područnoj školi „Petar Kočić“ u Konjević Polju paketiće je danas dobilo oko 60 učenika, a u ime njih zahvalila se direktorica škole Olivera Beatović.“Dugujemo zahvalnost Općini Stari Grad i Općinskom vijeću što nisu zaboravili na našu djecu. Ja se zahvaljujem u ime svih učenika, roditelja i mojih kolega iz škole. Drago mi je što mislite na našu djecu i što naša saradnja polako prerasta u tradiciju,“ kazala je direktorica Beatović.

Nakon Konjević Polja delegacija je posjetila Edukativni centar u Novoj Kasabi i uručila paketiće svim polaznicima centra. Podijeljeno je oko 140 paketića, a nisu zaboravljeni ni oni dječaci i djevojčice koji su zbog bolesti danas odsustvovali iz škole. „Drago mi je što smo posjetili ovu djecu i našim paketićima im izmamili osmijehe na lica. Trebali bismo više dolaziti u ove krajeve i posjećivati učenike škola, ali i njihove roditelje i sve porodice, kako bi znali da nisu sami i zaboravljeni. Nastojat ćemo u narednom periodu da našu podršku realizujemo i kroz druge projekte,“ kazao je predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina.

Delegaciju koja je danas posjetila Konjević Polje i Novu Kasabu činili su predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina, njegov zamjenik Sanel Dragolovčanin i vijećnici Minela Sućeska, Jasmin Skorupan, Tarik Dautović, Muamer Mekić i Samir Nuhić, a pridružili su im se i predstavnici općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport Enida Osmanagić i Andrej Dizdarević.

Previous Novo pozorišno djelo: Predstava "Zmaj od Bosne" uskoro pred publikom
Next Ovo je najbogatiji čovjek ikad, 4 puta bogatiji od Gejtsa i Bezosa

You might also like

NAŠI DANI

Visočanin pokušao podmititi sarajevskog policajca sa 10 KM

U ulici Bistrik, općina Stari Grad Sarajevo, Pripadnici Prve PU jučer su 11:50 sati uhapsili S. M. (44), rođen u Kiseljaku, nastanjen u Visokom, zbog sumnje da je počinio krivično

NAŠI DANI

VP: VOJVODINA TREBA DA BUDE REPUBLIKA

Vojvođanska autonomnost svedena na nivo ponižavanja. Aktivisti Vojvođanske partije (VP) organizovali su danas performans na Petrovaradinskoj tvrđavi performans “Vojvodina republika”, kojim su željeli da ukažu na ustavno-pravnu neodrživost položaja Vojvodine.

NAŠI DANI

Prijem u Predsjedništvu za sedam najboljih bosanskih studenata

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas sa sedam najboljih studente sa šest javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini koji imaju prosječnu ocjenu 10, istaknuvši da su