Općina Tešanj će stipendirati 344 studenta

Općina Tešanj će stipendirati 344 studenta

 

U velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje u Tešnju potpisani su ugovori za stipendiranje studenata u školskoj 2017/2018. godini.

Ugovore su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i 344 studenta sa područja općine Tešanj koji ispunavaju uvjete konkursa. Praksa stipendiranja svih studenata koji ispunjavaju uvjete, u Općini Tešanj započela je školske 2008/2009. godine, kada je stipendije dobilo 234 studenta sa područja općine Tešanj.

– Općina Tešanj je opredijeljena da pomaže obrazovanje i podupire mlade ljude. U posljednih šest godina potpisali smo 2.214 ugovora za stipendiranje. Vrijednost tih ugovora je 2.054.740 KM – kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Prigodnim govorom, studentima se obratio i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić koji je istaknuo da stipendiranje studenata predstavlja najveći projekat općinske administracije u Tešnju.

Na općinski konkurs ukupno se prijavilo 380 studenata, od čega njih 358 ispunjava uslove konkursa. Potpisano je 344 ugovora, jer se 14 studenata nalazi na listi Ministarstva za boračka pitanja ZDK. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 359.300 KM.

 

Izvor: Faktor
Previous Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine svečano obilježen u Norveškoj
Next Bosna i Hercegovina pamet ima: Priča o mladim bosanskim naučnicima

You might also like

NAŠI DANI

Humanitarni broj 17023 za pomoć stanovništvu Slovenije. Civilna zaštita spremna uputiti pomoć

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine (DCK BiH) odobrilo je novčanu pomoć Crvenom krstu Slovenije, a u cilju podrške u humanitarnim aktivnostima koje Crveni krst Slovenije realizuje povodom poplava koje

NAŠI DANI

Kongresni odbor za vanjske poslove podržao prijedlog zakona o Bosni i Hercegovini

Odbor za vanjske poslove Zastupničkog doma Kongresa SAD podržao je danas zakon koji su predložile zastupnice Ann Wagner i Susan Wild. Njihov prijedlog poziva na odgovornost domaće i strane zvaničnike

NAŠI DANI

SABNOR BiH Schmidtu: Može li se trg u Njemačkoj zvati po Hitleru?

Savez antifašista i boraca narodnoosolobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini reagirao na jučerašnje otkrivanje biste četničkom vođi Draži Mihailoviću. Savez antifašista i boraca narodnoosolobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini (SABNOR