Općina Tešanj će stipendirati 344 studenta

Općina Tešanj će stipendirati 344 studenta

 

U velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje u Tešnju potpisani su ugovori za stipendiranje studenata u školskoj 2017/2018. godini.

Ugovore su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i 344 studenta sa područja općine Tešanj koji ispunavaju uvjete konkursa. Praksa stipendiranja svih studenata koji ispunjavaju uvjete, u Općini Tešanj započela je školske 2008/2009. godine, kada je stipendije dobilo 234 studenta sa područja općine Tešanj.

– Općina Tešanj je opredijeljena da pomaže obrazovanje i podupire mlade ljude. U posljednih šest godina potpisali smo 2.214 ugovora za stipendiranje. Vrijednost tih ugovora je 2.054.740 KM – kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Prigodnim govorom, studentima se obratio i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić koji je istaknuo da stipendiranje studenata predstavlja najveći projekat općinske administracije u Tešnju.

Na općinski konkurs ukupno se prijavilo 380 studenata, od čega njih 358 ispunjava uslove konkursa. Potpisano je 344 ugovora, jer se 14 studenata nalazi na listi Ministarstva za boračka pitanja ZDK. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 359.300 KM.

 

Izvor: Faktor
Previous Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine svečano obilježen u Norveškoj
Next Bosna i Hercegovina pamet ima: Priča o mladim bosanskim naučnicima

You might also like

NAŠI DANI

Bošnjaci se ne smiju odreći presude MSP

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike i Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) najoštrije osuđuju pretrese i hapšenja povratnika od strane Policije entiteta Republika Srpska i što je još jedan u nizu

NAŠI DANI

DF: Neka Hrvatska pomogne Aluminij ukradenom strujom od Buškog jezera

-Demokratska fronta poziva Vladu Republike Hrvatske koja u vlasništvu Aluminija d.o.o Mostar sa 12 posto dionica da odmah izdvoji sredstva za Aluminij s obzirom da koristeći vodu iz akumulacije Buškog

NAŠI DANI

Njemačka poziva RH da ne stvara probleme i nove prepreke našoj zemlji na EU putu

Michael Roth, ministar za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, je, obračajući se prisutnima na ceremoniji obilježavanja 25. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske u Zagrebu, kazao da