Oružane snage Bosne i Hercegovine gase veliki šumski požar na Čvrsnici

Oružane snage Bosne i Hercegovine gase veliki šumski požar na Čvrsnici

U skladu sa Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Oružane snage BiH su već treći dan za redom angažovale ljudske i materijalne resurse na pomoći gašenja velikog šumskog požara na Čvrsnici u Nacionalnom parku Blidinje.

U misiji gašenja požara na Čvrsnici, Oružane snage BiH su angažovale helikoptere Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane, kao i pripadnike 4. pješadijske brigade.

Zadatak gašenja požara na izuzetno zahtjevnom i nepristupačnom terenu se realizuje u koordinaciji sa pripadnicima vatrogasnih jedinica i gorskih službi na terenu.

U prethodnim danima pružena je neophodna pomoć na gašenju požara na lokacijama Boračko jezero u blizini Konjica i Blizanci kod Čitluka.

Oružane snage BiH ostaju spremne i dalje pružati pomoć civilnim organima u odgovoru na prirodne nesreće na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Previous Porodica Jagnjo duže od sto godina njeguje tradiciju ručne izrade mlinova za kahvu
Next Ne stišavaju se reakcije na najavljene poteze OHR-a. 'Ovo je crvena linija preko koje nećemo preći'

You might also like

NAŠI DANI

Lavrov vraća poklon koji mu je Dodik darivao

Šef ruske diplomatije Sergey Lavrov vratit će poklonjenu ikonu predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku, dok situacija u vezi s porijeklom ikone ne bude rasvijetljena. “Ikona će biti vraćena

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Srbija: Kultura sjećanja kao kultura laži

Kada je riječ o ratovima iz devedesetih godina prošlog vijeka, kultura sjećanja kao kolektivni odnos prema prošlosti i odgovornosti za mnoge zločine počinjene na teritoriji nekadašnje Jugoslavije zasniva se na

NAŠI DANI

Nema dokaza za širenje koronavirusa putem hrane

Evropska agencija za sigurnost hrane (EFSA) zvanično je potvrdila da nema dokaza za širenje novog koronavirusa putem hrane. Svakako se preporučuje osobama koje dolaze u kontakt s hranom, koje pripremaju