OS BiH spremne za pomoć civilnim strukturama

OS BiH spremne za pomoć civilnim strukturama

Na zahtjev lokalnih vlasti općine Neum, koje su zatražile pomoć u gašenju požara na ugroženim dijelovima općine, Predsjedništvo BiH dalo je danas saglasnost za angažman OS BiH.

Posade helikoptera su spremne i vrši se potrebna koordinacija sa lokalnom zajednicom radi preduzimanja neophodnih radnji na otpočinjanju akcije suzbijanju požara u općini Neum.

Nakon provođenja pomenutih radnji te kada svi meteo uslovi budu pogodovali, helikopteri OS BiH će početi djelovati na navedenom području.

MO i OS BiH ostaju predani izvršenju svoje misije pomoći civilnim strukturama u odgovoru na prirodne nesreće na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Previous Đonlagić: Poenta Bevandine odluke je narušiti imidž države Bosne i Hercegovine
Next Naš je i Tvrtko, naše je i osmansko, austrougarsko i jugoslovensko naslijeđe

You might also like

NAŠI DANI

Grlić Radman u Berlinu o Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kazao je u subotu u Berlinu gdje učestvuje na dvodnevnom sastanaku ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a da će na tom sastanku “posebno istaknuti

NAŠI DANI

Šta se dešavalo u Briselu: Njemačka pozvala na sankcije Dodiku, podržale je zemlje Beneluxa i Češka, Mađari protiv

Njemačka, Nizozemska, Luksemburg, Belgija i Češka. To je pet članica Evropske unije koje su jasno zagovarale uvođenje sankcija Miloradu Dodiku. Glavni oponent, tvrde izvori Istrage iz Brisela, bila je Mađarska.

OTPOR BOSNE

General Dudaković: Mi moramo ostati ovdje i nikada ne smijemo biti poniženi

U Domu mladih (Sarajevo) večeras je održana manifestacija “Domovina u srcu” u organizaciji Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija, koja okuplja blizu 60 bošnjačkih organizacija, a čemu je glavni povod bio Dan