OSA ranije obavijestila entitetsku policiju da je Bašiću ugrožen život

OSA ranije obavijestila entitetsku policiju da je Bašiću ugrožen život

Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine (OSA) je još ranije dostavila saznanja MUP RS vezano za ugroženost policijskog službenika Radenka Bašića, pišu mediji.

Entitetsko javno tužilaštvo RS, Posebno odljeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala vodi istragu vezano za organizovanje i brutalno ubistvo načelnika sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašić. 

Kako saznaje BN, Dalibor Railić iz Prijedora se sumnjiči kao nalogodavac ubistva Radenka Bašića, dok se Aleksandar Mijatović sumnjiči kao direktni izvršilac tog krivičnog djela – teško ubistvo.

Dalibor Railić je lice koje je ranije osuđivano i lice koje sklono vršenju krivičnih djela, tako da je motiv za ubistvo načelnika Bašića samo njegov posao.

Kako saznaje BN Obavještajno-sigurnosna agencija BiH je jos ranije dostavila saznanja entitetskom mupu vezano za ugroženost policijskog službenika Radenka Bašića.

Aleksandar Miljatović je 30. avgusta 2007. godine počinio teško ubistvo u Banja Luci i ubio Sašu Ilića zvanog Španac. Mijatović se nalazi na prijevremenom uslovnom otpustu i policija je bila u obavezi da prati njega na realizaciji uslovnog boravka na slobodi, tvrdi naš izvor.

Tokom pošle noći uhapšen je Mijatović, a Railić se nalazi u pritvoru Suda Bosne i Hercegovine.

(BN/MiruhBosne)

Previous Po 450 maraka svim učenicima koji se upišu u prvi razred MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Kladanj
Next Ena je rođena u Americi, a poziv u bosansku reprezentaciju za nju je bio ostvarenje snova. Sada je potpisala za SFK 2000 Sarajevo

You might also like

NAŠI DANI

Kampanja pomoći za žrtve zemljotresa u Turskoj: Bosanski fudbaler donirao 100.000 eura

U Turskoj je pokrenuta masovna kampanja pomoći “Turkiye ujedinjena u jedno” s ciljem prikupljanja finansijske pomoći za žrtve razornih zemljotresa koji su pogodili deset provincija na jugu zemlje prošli ponedjeljak,

NAŠI DANI

Džaferović će se obratiti na 77. sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

– Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović obratiti će se u srijedu, 21. septembra, na 77. sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u New Yorku u okviru generalne debate, rečeno

NAŠI DANI

Sanela Begić iz Matuzića besplatno pravi zaštitne maske: Ovo je moj doprinos teškoj situaciji

U posljednjih nekoliko sedmica zaštitne maske protiv koronavirusa su postale jako tražene u Bosni i Hercegovini. Uvidjeli su to mnogi privredni subjekti, ali i fizička lica te su krenuli u