Ovčina: Ja se bez medalje ne vraćam kući

Rukometna reprezentacija nalazi se na pripremama za Svjetsko prvenstvo koje će se narednog mjeseca odigrati u Kataru

Naši najbolji rukometaši odlično rade na pripremama, a svi su zadovoljni urađenim do sada. Alen Ovčina u reprezentaciju je stigao u trenutku kada je procvjetao naš reprezentativni rukomet.

“Pripreme teku veoma intenzivno i veoma se naporno radi, imamo dva treninga dnevno.  Momci rade vrhunski, treninzi su odlični. Mislim da će sve proći bez problema,” kaže Ovčina i dodaje:

“Meni je drago što se to tako desilo. Ja sam momak koji voli da pobjeđuje i meni je zaista drago što smo krenuli ka gore i nadam se da će se tako i nastaviti,” riječi su Ovčine.

Alen Ovčina svoj rukometni hljeb zarađuje u Kataru, a lijevo krilo našeg nacionalnog tima ističe kako je najvažnije da on i saigrači ostave srce na terenu u Kataru. Dodaje u šali kako se ne želi vratiti kući bez medalje.

“Katar je sjajna država. Mnogo ulažu u sport, ne samo u rukomet, nego i u fudbal i košarku. Mislim da će ovo Svjetsko prvenstvo biti zaista odlično, šta drugo da kažem osim sve najbolje o toj zemlji,” rekao je Ovčina i dodao:

“Do sada nismo igrali turnirska takmičenja, mi ćemo se potruditi da odigramo kvalitetno, nadam se prolasku u drugi krug. Ja se bez medalje ne vraćam kući, vidjet ćemo šta će biti, nadam se odličnom plasmanu,” kaže Ovčina.

sportsport.ba/mb

Previous Skoplje: Otvoreno obnovljeno turbe posljednje bosanske princeze Katarine Tomašević Kotromanić
Next Makedonski novinar Šešelju: Hoćeš Veliku Srbiju a ni u Novi Pazar ne možeš da odeš

You might also like

SPORT

Skijaške vještine steklo više od 4.000 učenika šestih razreda osnovnih škola u KS

Okončana je Škola skijanja za više od 4.000 učenika javnih osnovnih škola, koju je realiziralo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, shodno Nastavnom planu i programu za šesti razred

SPORT

Mujanović: Ovo je generacija koja će nas odvesti na EP. Posljednji put smo bili dok sam još ja igrala

Naša proslavljena košarkašica Razija Mujanović sada je team manager ženskih košarkaških selekcija pri KS BiH. Popularna Raza prati ovih dana seniorsku reprezentaciju, a u ovoj generaciji vidi veliki potencijal. -Ovih

SPORT

Zvanično – Bajević novi selektor Bosne i Hercegovine!

Dana 21.12.2019. godine, na sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH, za selektora muške „A“ reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine imenovan je gospodin Dušan Bajević, koji je dobio jednoglasnu podršku ovog tijela,