Palestinski fudbaler i njegova porodica poginuli u izraelskom zračnom napadu na njihovu kuću u Gazi

Palestinski fudbaler i njegova porodica poginuli u izraelskom zračnom napadu na njihovu kuću u Gazi

Palestinski fudbaler i njegova porodica ubijeni su u izraelskom zračnom napadu na njihovu kuću u gradu Gazi, potvrdio je Palestinski fudbalski savez (PFA) u subotu.

Izraelski ratni avioni gađali su kuću fudbalera Al-Ahli Gaze Ahmada Abu al-Atte (34) u blizini Latinske crkve u Gazi, ubivši ga zajedno sa ženom i djecom

Abu al-Atta je bio treći fudbaler Al-Ahli Gaze koji je ubijen u izraelskom bombardovanju u toku izraelskog genocidnog rata na Gazu od 7. oktobra, koji je rezultirao ubistvom najmanje 37.551 osobe i ranjavanjem 85.911 drugih.

Prva dvojica fudbalera Al-Ahli Gaze ubijena u genocidnom ratu u Pojasu bili su Muhammad Barakat i Anas Iqilan.

Poznat kao “Legenda o Khan Younisu” zbog svoje dugogodišnje veze sa Omladinskim klubom Khan Younis, čiji je bio kapiten, Barakat (39) je također bio plodan golgeter koji je postigao 114 golova za ekipu koju je vodio. Igrao je i za jordanski klub Al-Wehdat, kao i za klub Al-Shoala iz Saudijske Arabije.

Prema PFA, broj palestinskih sportista ubijenih zbog izraelskih napada na okupiranu Zapadnu obalu i pojas Gaze od 7. oktobra porastao je na 300, uključujući otprilike 200 fudbalera.

Prije nekoliko dana, palestinski međunarodni sudija FIFA-e Hani Mesmeh podlegao je teškim ranama koje je zadobio u maju nakon što mu je bombardovana kuća u Deir al-Balahu.

Čelnik Palestinskog olimpijskog komiteta Jibril Rajoub ranije je izjavio da palestinska fudbalska porodica trpi neviđenu humanitarnu katastrofu i da je podvrgnuta genocidu zbog velikog uništavanja fudbalske infrastrukture, posebno u Gazi, i korištenja igrališta kao logora za masovna zatočenja u Gazi.

(Agencije/MiruhBosne)

Previous Evropsko srebro za Lanu Pudar
Next Iman Avdić osma u Evropi na 400 metara slobodno

You might also like

NAŠI DANI

Mehmedović pisao Borellu: ‘EU bira u BiH između Putinovih i EU prinicipa, ono što radi Plenković je čisti putinizam’

Pismo državnog parlamentarca Šemsudina Mehmedovića visokom EU zvaničniku… Josep Borrell Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Cijenjeni gosp. BorellPovodom ovom pismu je izjava premijera Hrvatske Andreja Plenkovića nakon sastanka sa

NAŠI DANI

Gradonačelnica Karić posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sa zamjenicom Anjom Margetić u srijedu je posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“. Almir Bradić, predsjednik najuspješnijeg kluba svih vremena u BiH i jedinog evropskog košarkaškog prvaka

NAŠI DANI

Izrael razara Gazu, intenzivirani napadi na škole i bolnice

Izrael je bombardirao još jednu školu, gdje su hiljade raseljenih Palestinaca potražile utočište. Izrael je bombardirao još jednu školu, gdje su hiljade raseljenih Palestinaca potražile utočište. UN-ova škola Al-Faahuura je