Pjanić o potpisu za Barcelonu: Drago mi je i zbog mojih roditelja i cijele Bosne

Pjanić o potpisu za Barcelonu: Drago mi je i zbog mojih roditelja i cijele Bosne

Bosanski fudbalski rerezentativac Miralem Pjanić o transferu (iz Juventusa) u Barcelonu.

-Drago mi je zbog mene, mojih roditelja, cijele Bosne.

Nadam se da ću moći biti neki primjer mladim Bosancima koji će možda imati želju i volju da naprave veliku karijeru. Jednostavno da vjeruju u sebe, da mogu sve postići što žele.

Pjanić je u razgovoru za Face televiziju istakao da je ostvario veliki san zaigravši za prezentaciju.

-Vidio sam koliko naš narod voli naše igrače. Za mene je to uvijek bio san. Da mogu za moje roditelje igrati, za moju cijelu familiju u Bosni.

Kao što vazda pričam, šta smo mi, šta je Bosna sve prošla.. za mene je uvijek bio cilj da usrećim taj narod. Da se mi ponosimo šta smo i ko smo.

Jer i do danas dosta toga smo uradili sa reprezentacijom, nadam se da ćemo još moći igrati na velikim takmičenjima.

Jednostavno sam želio biti jedan primjer svima.. da se može sa velikim trudom i radom, bez obzira odakle si i šta si sve prošao, ali da se sve može postići u životu ako se želi – poručio je ovaj fudbalski as.

Rekao je i da se nada uspjesima s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, ali i osvojenim trofejima s Barcelonom, te tako Bosance učiniti sretnim. Napomenuo je i da će svoje sunarodnjake čekati sa zastavama.

Tako će naš zmaj, nakon što mu je suigrač u Juventusu bio Ronaldo, već od naredne sezone imati priliku igrati i sa Messijem.

Previous Dok traje peticija da se 'Vilina vlas' ukloni s Googlea, ovo višegradsko mjesto strave promoviše državna televizija
Next Sa protesta u N. Pazaru: Da se otklone prepreke za dolazak ljekarskih ekipa iz Bosne, Turske, Njemačke

You might also like

SPORT

Nijemci zanijemili: Pobjeda Japana na SP u Kataru

Fudbaleri Japana fantastičnim preokretom savladali su selekciju Njemačke rezultatom 2:1 u prvom kolu grupe E na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Nijemci su došli u vodstvo golom kojeg je u 33.

SPORT

Olimpijski komitet BiH novčano nagradio Mariju Štetić i Nedžada Husića

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, kao nebudžetska organizacija, nagradio je taekwondoiste Mariju Štetić i Nedžada Husića sa 5.000 KM, a njihove trenere sa 2.000 KM, za osvojene srebrene medalje na

SPORT

Spaha, Miske, Vedo, hvala vam!

  „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas na „Bilinom polju“ 0:0 u prijateljskom meču sa Crnom Gorom. Prvih 17 minuta utakmice na terenu su proveli tri igrača koja