Pjanić: Ponosan sam što sam doprinio da napaćeni narod bude sretan

Pjanić: Ponosan sam što sam doprinio da napaćeni narod bude sretan

Miralem Pjanić igrao je za mlađe selekcije Luksemburga, ali kada je stigao poziv Bosne i Hercegovine nije dvojio ni sekunde. Debi za Zmajeve imao je u avgustu 2008. protiv Bugarske.

– Imao sam priliku i ostvario sam svoj san kada sam zaigrao na Svjetskom prvenstvu. Ponosan sam što sam doprinio da ratom napaćeni bosanski narod bude sretan i ponosan makar na trenutak – rekao je Pjanić za Lequotidien.

Progovorio je veznjak Rome i glasinama da će napustiti Rim.

– To je normalno u svijetu fudbala i medija, tako da sam na to davno navikao i naučio se nositi sa tim. Nemam probleme s tim, a klubovi se uvijek lako i brzo dogovore onda kad postoji obostran interes – rekao je Pjanić, prenosi Faktor.ba

Večeras od 20:15 naš državni fudbalski tim igra prijateljski meč sa Luksemburgom.

(mb)

 

Previous 21 godina od oslobađanja planine Vlašić – sjećanje na briljantnu pobjedu Armije RBiH (VIDEO)
Next Prije osnivanja Haškog tribunala: Njemački sudovi genocid dokazali u Foči, Doboju, Kotor-Varoši i Osmacima

You might also like

NAŠI DANI

Najbolji bosanski atletičar: Amel Tuka posjetio Hadžiće

Najbolji atletičar Balkana i bronzani sa ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Pekingu Amel Tuka boravio je danas u Hadžićima gdje se susreo sa prijateljima iz Atletskog kluba Sarajevo – sekcija Hadžići.

SPORT

Konjički klub “Krajišnik” pobjednik Memorijala „Alija Izetbegović“

Fantastičan dan kako za Konjički klub “Krajišnik” iz Velike Kladuše tako i Veliku Kladušu bila je subota, 17. august jer su odlične uspjehe ostvarila grla ovog kluba na tradicionalnim konjičkim

SPORT

Godina bh. džudista, najboljih sportista 2017. godine u Bosni i Hercegovini (VIDEO)

  Godinu na izmaku na sportskom planu obilježili su veliki rezultati bosanskohercegovačkih džudista, koji su još jedanput pokazali svu veličinu ovog najtrofejnijeg sporta u Bosni i Hercegovini. Veliki broj bh.