Pjevač Zabranjenog pušenja Davor Sučić: Nele laže da je bio ugrožen u Sarajevu

Pjevač Zabranjenog pušenja Davor Sučić: Nele laže da je bio ugrožen u Sarajevu

 

Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon iz sarajevske grupe Zabranjeno pušenje o knjizi koju je napisao Nele Karajilić:

“Kada bi sada napisao kako sam grozno stradao kao Hrvat kojem niko nije dao šansu, da su oduvijek Hrvati bili niža rasa i da sam jedva izvukao živu glavu zahvaljujući majci Hrvatskoj, prodao bi 200 hiljada knjiga.

To je meni malo nedostojanstveno za čovjeka koji je bio toliki umjetnik. On je ostavio trag na ljude i filozofiju koja se ne poklapa s tim.

Dobar dio knjige je neistinit, nikada u dvadeset godina, sretali smo se, nikad nije spomenuo da mu je život ugrožen i da mu prijete. Svaki taxist ga je vozio džaba, od svakog mesara je dobio but. To su laži koje pakiraš da bi se umilio sredini u kojoj sad živiš. Nemamo pravo na to”, istakao je u gostujući na N1 televiziji.

Podsjetimo, Karajlić (Nenad Janković pravim imenom) je prije nekoliko godina u  Beogradu izdao knjigu ‘Fajront u Sarajevu’.

Previous Tamo gdje vjetar duva: Vjetropark u okolini Duvna (VIDEO)
Next Pored Ćire Banovići turističku ponudu obogaćuju turističkim vozićem

You might also like

NAŠI DANI

Aktivnosti na izradi projektne dokumentacije brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša – RH

Izrada idejnog projekta brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša – RH bila je glavni povod jučer održanog sastanka izmedju direktora JP Autoceste FBiH, g-dina Elmedina Volodera, i njegovih saradnika

BAŠTINA

U TOKU KONZERVACIJA DIJELA BEDEMSKOG ZIDA – ULAZA NA STAROM GRADU JEZERSKOM

Dana 5. maja 2016. godine ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, Tahir Nuhić zajedno sa profesorom Fikretom Midžićem obišao je lokalitet starog grada Jezerski koji

NAŠI DANI

Pandurević o eventualnom referendumu za otcjepljenje entiteta RS: Ukoliko bi krenuli u takvu vrstu avanturizma bojim se da bi samo dobili po nosu

Američke sankcije su uticale na Milorada Dodika koji polako “spušta loptu”, kazala je za N1 Aleksandra Pandurević, potpredsjednica Srpske demokratske stranke i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine.