Počast žrtvama genocida: Stotine motociklista iz Sarajeva krenule ka Potočarima

Počast žrtvama genocida: Stotine motociklista iz Sarajeva krenule ka Potočarima

Više stotina motorista krenulo je danas iz Sarajeva put Potočara gdje će 11. jula prisustvovati komemoraciji i dženazi žrtvama genocida u Srebrenici, javlja AA.

Među učesnicima Međunarodnog moto maratona Srebrenica, koji se i ove godine održava pod motom “Da se ne zaboravi i ne ponovi”, su motoristi iz Bosne i Hercegovine, država regije i šire.

Motociklisti su krenuli sa Ilidže, a potom su formirali kolonu te uz policijsku pratnju i uz “Srebrenički inferno“ napravili defile kroz Sarajevo.

Počast žrtvama genocida: Stotine motociklista iz Sarajeva krenule ka Potočarima

Učesnici moto-maratona su se zaustavili pred Spomen-obilježjem ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, a nakon toga nastavili put prema Memorijalnom centru Potočari.

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari 11. jula ove godine biće ukopani posmrtni ostaci još 50 žrtava genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici.

Previous Umjetnička instalacija "Majčina marama" otvorena u Memorijalnom centru: Došlo oko 9.000 marama iz 180 država
Next Chicago - kod aerodroma O'Hare podsjetnik na genocid u Bosni

You might also like

NAŠI DANI

Za dva i po mjeseca ‘BH voz’ počinje saobraćati na relaciji Sarajevo – Bihać

  Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine danas su potpisale ugovor sa firmom Step d.d. Sarajevo, koja je ponudila najbolje uvjete na međunarodnom tenderu, za izvođenje radova na elektrifikaciji dijela Unske

NAŠI DANI

U Sarajevu potopljena brojna naselja

Kiša koja od jučer pada na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine izazvala je velike probleme u saobraćaju, dok su mnoga naselja u Sarajevu potopljena, a saobraćaj blokiran. Kiša koja je

NAŠI DANI

Konjički Igman zapošljava 372 radnika

Vodeća domaća firma iz oblasti namjenske industrije Igman d.o. Konjic nedavno je raspisala Javni oglas za prijem više stotina radnika. Fabrika koja proizvodi municiju za svjetsko tržište i izvozi u