Počela sezona na Ski centru Bjelašnica – Igman

Počela sezona na Ski centru Bjelašnica – Igman

Zimska sezona na Bjelašnici i Igmanu i zvanično je počela.

Danas manje pompezno nego ranijih godina, kada se sezona otvarala uz masovna okupljanja i muzičke događaje.

Ovaj put pažnju na olimpijskoj planini privlačila je poznata maskota Vučko.

Za sve posjetioce Ski centra Bjelašnica – Igman, na poklon, osigurano je besplatno korištenje vertikalnog transporta. 

https://fb.watch/2kCHO-lhly/

U zavisnosti od vremenskih uslova, odnosno potrebne količine snijega i niske temperature, KJP ZOI 84 OCS će uložiti maksimalne napore da pripremi staze za sigurno skijanje kako bi ispunili sve ono što se od njih očekuje.

Sistem za vještačko osnježavanje staza na Bjelašnici obogaćen je sa novih 10 topova za pravljenje snijega, uz postojećih 36 funkcionalnih topova. Nadograđenim sistemom za osnježavanje, čija je izvedba realizirana ove godine, pokriveno je dodatnih 1407,1 metara staze na kojoj će skijaši imati priliku uživati ove sezone.

U saradnji sa Gorskom službom spašavanja stanica Sarajevo posebna pažnja će biti na sigurnosti korisnika usluga, te posjetioce na terenu očekuje osam redara GSS i pet Covid redara KJP ZOI 84 OCS koji će se brinuti za lagodan boravak na skijalištu.

Slika može sadržavati: oblak, nebo, na otvorenom i priroda

Po istom osnovu sa Federalnom upravom civilne zaštite, Federalnom upravom policije i GSS-om zaključen je Zajednički operativni plan združenog djelovanja, koji ima za cilj prvenstveno sigurnost korisnika usluga.

Na Malom polju na Igmanu spremno očekuju snježne padavine. Izvršen je generalni remont dvosjedne žičare (prvi u posljednje dvije decenije), čime je povećan komoditet i udobnost krajnjim korisnicima.

Iz KJP ZOI 84 OCS mole sve posjetioce da se pridržavaju mjera harmoniziranih sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Kantonu Sarajevo.

Previous Gjenero: Može li Milanović bez uvreda govoriti o Bosni i Hercegovini?
Next Taekwondo: Dva zlata, srebro i bronza za bosanske kadete

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Sjaj i ponos u Olimpijskome muzeju u Sarajevu (Video)

Protekla godina svakako je obilježena i obnovom Olimpijskog muzeja u Sarajevu. Prijelomni trenutak u našoj najljepšoj memoriji. Novoobnovljena zgrada Olimpijskog muzeja ponovo je otvorena za javnost 8. novembra 2020. godine,

BH RAZGLEDNICA

Manifestacijom ‘Stazom bosanskih vitezova’ obilježen Dan nezvisnosti Bosne i Hercegovine

U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Javna ustanova Dom kulture Blagaj, u saradnji s osnovnim i srednjim školama Grada Mostara, organizovala je manifestaciju “Stazom bosanskih vitezova”. U povodu Dana

BH RAZGLEDNICA

Enver Hamzić, gazda na svojoj zemlji: Vozi moderan džip terenac; ima 120 koza, voćnjak sa 1300 stabala šljive i jabuke

Enver Hamzić iz sela Gladovići je dobar primjer kako se u Bosni i Hercegovini može dobro živjeti od poljoprivrede. Iako ima obaveze na polju, ipak pronađe vremena za kafu s