Podijeljena hrana, odjeća i obuća za migrante u Tuzli

Podijeljena hrana, odjeća i obuća za migrante u Tuzli

MFS-EMMAUS-ov tim kontinuirano pomaže migrantima u Tuzli. Hrana, voda, mlijeko i odjeća podijeljena je i jučer na svim lokacijama gdje se grupišu migranti u ovom gradu.

Pored velikog broja migranata koje smo zatekli na autobusnoj stanici kao i na platou ispred Ureda za strance u Tuzli, zla sudbina dovela je i iransku porodicu sa dvoje malodobne djece. Promrzli i iscrpljeni od pješačenja, privremeni odmor pronašli su na pločniku ove zgrade dok čekaju prijavni obrazac.

Na pitanje da li će se zadržavati i koji im je krajnji cilj, rekli su nam da idu preko Tuzle, Sarajeva i Bihaća kroz Bosnu i Hercegovinu i da ih brine ulazak u zemlje Europske unije.

Razumljiva i neosporiva činjenica je da stanovništvo negoduje bilo kakvo okupljanje migranata, te da se u sigurnosnu situaciju na određenim lokalitetima mora aktivnije uključiti, međutim da li moral ima veze sa gladnim ustima i promrzlim tabanima stavlja nam prostora da razmislimo i solidarnost stavimo u prvi plan.

MFS-EMMAUS će kao i proteklih godina nastaviti sa dostavom pomoći za ove grupe ljudi čije očajne rute prolaze kroz područje Bosne i Hercegovine, navode iz ove organizacije.

Previous Profesorica i učenici iz Bosanske Krupe postali dio NASA-inog programa!
Next Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nastavljeni radovi na izgradnji VIP salona

You might also like

NAŠI DANI

Brčko – Maršom i prigodnim programom obilježena 27. godišnjica genocida u Srebrenici

U organizaciji Udruženja građana “Klub prijatelja Srebrenice i Podrinja” danas je u Brčkom obilježena 27. godišnjica genocida u Srebrenici. Za sve Brčake koji nisu bili u mogućnosti učestvovati u Maršu

NAŠI DANI

Dok Dodik štiti interese Hrvatske u slučaju Pelješkog mosta, oni mu šalju otpad pod nos

Hrvatski portal Express.hr objavio, prema njihovim nezvaničnim saznanjima, da je Hrvatska donijela odluku da ide u gradnju svog odlagališta nuklearnog otpada, na Trgovskoj gori u Sisačko-moslavačkoj županiji, blizu granice s Bosnom i

NAŠI DANI

Forto: Naša stranka će vlastitim idejama pokrenuti ovu državu

Novoizabrani predsjednik Naše stranke (NS) Edin Forto izjavio je danas kako osjeća veliku čast i odgovornost povodom izbora na tu funkciju. Premijer KS izabran je za novog predsjednika NS, nakon