Podrška iz Sarajeva za narod Palestine

Podrška iz Sarajeva za narod Palestine

U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, sinoć se na jednom od led ekrana mogla vidjeti poruka “Salam alaykum Al-Aqsa”, u znak podrške Palestincima koji su ponovo izloženi nasilju izraelske policije, javlja AA.

Simbolična poruka podrške palestinskom narodu upućena je u organizaciji Unije internacionalnih demokrata Bosne i Hercegovine (UID).

Tako je na led ekranu na Skenderiji (Dom mladih) istaknuta poruka “Salam alaykum Al-Aqsa – Sarajevo”.

“Naša braća Palestinci su danima u našim molitvama. Čovjeku teško pada kada nije u mogućnosti da nešto uradi. Zbog toga smo na ovaj način odlučili poslati poruku podrške iz Sarajeva”, kazala je predsjednica UID-a Emina Šećerović Kasli.

Slika

Posljednjih dana kvart Sheikh Jarrah u Istočnom Al-Qudsu (Istočnom Jerusalemu) poprište je sukoba Palestinaca i izraelskih snaga.

Palestinski Crveni polumjesec objavio je ranije da je broj povrijeđenih u izraelskom napadu izvedenom u petak u džamiji Al-Aksa, na kapiji Damask u Starom gradu i u distriktu Sheikh Jarrah u Istočnom Al-Qudsu veći od 200. Povrijeđenih je bilo na desetine i u subotu, kao i u nedjelju naveče, prema zadnjim informacijama jutros je povrijeđeno još najmanje 10 osoba.

Previous Serdžada - respekt prema dizajnu, biranom materijalu, ukrasu i porijeklu
Next U Bosnu i Hercegovinu stigle nove doze 'Pfizer' vakcine

You might also like

NAŠI DANI

Buduća doktorica Medina Gromila pomaže u spašavanju stradalih u zemljotresu u Turskoj

Spasilački timovi iz Bosne i Hercegovine nastavljaju s akcijama traganja i spašavanja na području grada Hataya, jednog od najteže pogođenih u razornom zemljotresu koji je u ponedjeljak pogodio južnu Turkiye

NAŠI DANI

SDBiH: SDP u Bratuncu radio isto kao i u Srebrenici – lične podatke Bošnjaka prosljeđivali u Srbiju

Socijaldemokrati Bosne i Hercegovine, partija koja je 2019. formirana u Tuzli nakon raskola sa SDP-om, izdala je saopćenje. (Predsjednik ove stranke je Enver Bijedić, on je bivši predsjednik Kantonalnog odbora

NAŠI DANI

Općina Stari Grad organizovala priredbu uz podjelu poklona za štićenike Zavoda Pazarić

Štićenici Zavoda Pazarić uživali su danas u novogodišnjoj priredbi koju su za njih pripremili učenici osnovnih škola iz Starog Grada. Pored toga, uručeni su im brojni pokloni koje su pripremili