Pogledajte Laninu utrku i dodjelu medalja! Našoj plivačici čestitali istaknuti bosanski sportisti

Pogledajte Laninu utrku i dodjelu medalja! Našoj plivačici čestitali istaknuti bosanski sportisti

Evropsko seniorsko prvenstvo u Rimu 2022 godine: Lana Pudar je u finalu zauzela treće mjesto te osvojila prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu na evropskim prvenstvima ikada i usput svoj rekord skinula za 10 stotinki i on sada iznosi 57.27.

Djevojčica od 16.5 godina među vrhunskim atletama i najboljim plivačicima evrope pa i svijeta neda ispred sebe.

Lana je dobila čestitke od naših istaknutih sportista…

– Najiskrenije cestitke od srca Lana Pudar, za cijeli tvoj tim, za tvoje divne roditelje ❤️🇧🇦❤️Ponos BiH – napisao je atletičar, osvajač dvije svjetske medalje, Amel Tuka.

– Sport i sportisti su najveci promotori Bosne i Hercegovine u svijetu 🇧🇦Lana Pudar je zlatna potvrda toga. Cestitam ti od srca zlatna djevojcice… – prokomentarisao je Edin Džeko, najbolji bosanski fudbaler.

YT: Svjetsko a nase – Lana Pudar
Previous Bakir Izetbegović posjetio Veliku Kladušu
Next Jesse Eisenberg na 28. Sarajevo Film Festivalu

You might also like

SPORT

Bosanac kojeg svi cijene u Minhenu: Salihamidžić od 2020. ima novu funkciju u Bayernu!

Hasan Salihamidžić unapređen je iz sportskog direktora u Upravni odbor njemačkog prvaka Bayerna. Bivši bosanskohercegovački reprezentativac i nekadašnji igrač minhenskog kluba će zvanično u novi posao krenuti od ljeta 2020.

SPORT

Pobjeda bosanskih odbojkaša za plasman u polufinale Paraolimpijskog turnira

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u polufinale na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Naši odbojkaši danas su savladali Japan s 3:0 u setovima. 2. seprembra Bosna i

SPORT

Mirsad Terzić: Volio bih da nam EURO donese rukometaše za budućnost

Nije bitno koja je utakmica, kvalifikaciona ili prijateljska, moramo misliti da nam je svaka finale Svjetskog prvenstva, jer smo mali i ako tako razmišljamo onda ćemo rasti, rekao je za