Pomoć iz Bosne stigla u prave ruke

Pomoć iz Bosne stigla u prave ruke

Uposlenici Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS, zajedno sa predstavnicima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, danas su izvršili distribuciju prehrambenih paketa u izbjegličkim kampovima na području tursko-sirijske granice.

Namirnice koje su građani Bosne i Hercegovine prikupljali za posljednji konvoj pomoći “BiH za Siriju” stigle su u ruke sirijskog naroda, a najmlađi i najhrabriji stanovnici obradovani su slatkišima.

Duž tursko-sirijske granice ima oko 400 izbjegličkih kampova, a u nekima koje su predstavnici MFS-EMMAUS-a posjetili, smješteno je i do 40.000 ljudi. Uglavnom su smještene porodice iz Halepa i veliki je broj jetima-djece bez oca ili oba roditelja.

“Tužan splet sudbina koji smo zatekli u izbjegličkom kampu zadale su nam ogroman šamar od kojeg se nemoguće oporaviti. Nevini dječiji pogledi šamarali su nas sramežljivo i sa pomalo nevjerice jer suza nemaju, potrošene su već odavno. Sve je rjeđa pomoć za ove ljude pa su nam dotrčali u zagrljaj. Stavljali su ruku na srce i blagim naklonom odali zahvalnost za pomoć koju smo pružili. Njihov jezik ne znamo, a nije nam bio ni potreban.

Odraz u njihovim očima izlistavao je roman patnje pred kućnim pragom. Nepregledni plavo-bijeli šatori sada su njihov dom. Zasadili su i cvijeće oko šatora jer kažu da se život uprkos svemu nastavlja dalje“, saopštili su iz MFS-EMMAUS-a, prenosi AA.

Previous Janja sve bogatija zasadima jagoda
Next Kanton Sarajevo - Posao za 1.571 osobu s evidencije nezaposlenih

You might also like

NAŠI DANI

Kozarac – završeno uređenje u sklopu Memorijalnog centra Kamičani

U sastavu Memorijalnog centra Kamičani u Kozarcu završeno je uređenje i asfaltiranje parkirališta i šetališta od magistralnog puta ka Staroj cesti. Također, završeni su radovi na ograđivanju parcele Memorijalnog centra

NAŠI DANI

‘Ovo što rade ne predstavlja nikakvu borbu protiv kriminala i korupcije, nego vrlo lošu režiranu političku predstavu’

Da li je hapšenje premijera Federacije BiH Fadila Novalića nagovještaj snažnije borbe protiv kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini, ili se radi o nečemu drugom? Na ovo pitanje za

NAŠI DANI

Potočari: Otvoren “Dom za majke Srebrenice”

U Potočarima je danas otvoren Dom za majke Srebrenice, kompleks koji će nositi ime „Hatidža Mehmedović“, a u kojem će majke Srebrenice i druge starije osobe s područja Podrinja imati