Poslije Dalekog istoka, brčanski proizvodi i u Africi

Poslije Dalekog istoka, brčanski proizvodi i u Africi

Proizvodi brčanske fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL su ove zime, pored Dalekog istoka, stigli i do svojih prvih kupaca u Africi.

Kako su iz kompanije poručili, dobra izvozna strategija, vrhunski kvalitet proizvoda i neprestani razvoj mreže kupaca rezultovali su prodajom preko 5 miliona litara ulja u Maleziju, na Filipine i u Angolu.

“Osnovni uslov za otvaranje novih tržišta je kvalitet, a Bimal Grupa svake godine proširuje svoja izvozna tržišta čime potvrđujemo ovaj uslov. Kao lider u proizvodnji prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini, Bimal značajno doprinosi privrednom razvoju naše zemlje, te utiče na promociju kvaliteta domaćih proizvoda širom svijeta”, rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija Studen Holdinga u čijem sastavu je fabrika Bimal.

Od 2016. godine kada je prvi put isporučio proizvode u Maleziju, Bimal je prisutan na Dalekom istoku, a zahvaljujući kvalitetu svojih jestivih ulja, tržište Filipina se sada nalazi na mapi izvoznih tržišta brčanske fabrike.

Uz kontinuiranu proizvodnju i kapacitete, Bimal oko 80 posto svog asortimana plasira izvan Bosne i Hercegovine, a ulazak na tržište Afrike zasigurno doprinosi daljem rastu Grupe.

Fabrika Bimal certifikovana je u skladu sa sedam međunarodno priznatih standarda, počevši od ISO 9001:2015, IFS, ISCC, Halal, Kosher i GMP+ standarda, te BEZ GMO Proizvedeno standarda kojeg je među prvim kompanijama u BiH uspješno implementirala. U proizvodnom asortimanu BEZ GMO proizvodnje Bimal Grupe pored suncokretovog, sojinog i ulja uljane repice nalaze se lecitini, sačme, masne kiseline i specijalni proizvodi od visokooleinskog suncokreta.

Previous Kenan, povratnik iz SAD-a: Tamo imaš sve, ali je duša prazna, jer Bosanac pripada Bosni
Next Sagrađena javna podzemna garaža i višenamjenski trg, svečano otvaranje 01. marta

You might also like

Ekonomija/Biznis

Rudnik Soli u Tuzli: Od crnih dana do rekordne proizvodnje (Video)

  Prije dvije godine Rudnik Soli je trebao ići u stečajni postupak. Danas je ovo preduzeće, u prvoj polovini ove godine, ostvarilo dobit od 1,3 miliona KM. Ostvarili su i

Ekonomija/Biznis

Tešanjske priče o uspjehu: Braća investiraju 30 miliona, grade rezidenciju sa 170 stanova i penthausima

Piše: Hajrudin REDžOVIĆ  Ima Boga, vjeruju braća Amir i Zahir Školjić. Ono što se njima u (poslovnom) životu dogodilo može da se zove i karma, kosmička pravda ili viša sila.

Ekonomija/Biznis

Od porodične tradicije do biznisa: Emir Hadžijusufović proizvodi prirodni sirup od ruže

  Emir Hadžijusufović proizvodi 100% prirodni sirup od ruže, po recepturi svoje majke. Dugi niz godina se ovaj sok proizvodi i pije u njegovoj porodici, ali sad je Emir odlučio