Poslije Dalekog istoka, brčanski proizvodi i u Africi

Poslije Dalekog istoka, brčanski proizvodi i u Africi

Proizvodi brčanske fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL su ove zime, pored Dalekog istoka, stigli i do svojih prvih kupaca u Africi.

Kako su iz kompanije poručili, dobra izvozna strategija, vrhunski kvalitet proizvoda i neprestani razvoj mreže kupaca rezultovali su prodajom preko 5 miliona litara ulja u Maleziju, na Filipine i u Angolu.

“Osnovni uslov za otvaranje novih tržišta je kvalitet, a Bimal Grupa svake godine proširuje svoja izvozna tržišta čime potvrđujemo ovaj uslov. Kao lider u proizvodnji prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini, Bimal značajno doprinosi privrednom razvoju naše zemlje, te utiče na promociju kvaliteta domaćih proizvoda širom svijeta”, rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija Studen Holdinga u čijem sastavu je fabrika Bimal.

Od 2016. godine kada je prvi put isporučio proizvode u Maleziju, Bimal je prisutan na Dalekom istoku, a zahvaljujući kvalitetu svojih jestivih ulja, tržište Filipina se sada nalazi na mapi izvoznih tržišta brčanske fabrike.

Uz kontinuiranu proizvodnju i kapacitete, Bimal oko 80 posto svog asortimana plasira izvan Bosne i Hercegovine, a ulazak na tržište Afrike zasigurno doprinosi daljem rastu Grupe.

Fabrika Bimal certifikovana je u skladu sa sedam međunarodno priznatih standarda, počevši od ISO 9001:2015, IFS, ISCC, Halal, Kosher i GMP+ standarda, te BEZ GMO Proizvedeno standarda kojeg je među prvim kompanijama u BiH uspješno implementirala. U proizvodnom asortimanu BEZ GMO proizvodnje Bimal Grupe pored suncokretovog, sojinog i ulja uljane repice nalaze se lecitini, sačme, masne kiseline i specijalni proizvodi od visokooleinskog suncokreta.

Previous Kenan, povratnik iz SAD-a: Tamo imaš sve, ali je duša prazna, jer Bosanac pripada Bosni
Next Sagrađena javna podzemna garaža i višenamjenski trg, svečano otvaranje 01. marta

You might also like

Ekonomija/Biznis

Kakanjske uniforme uskoro na tržištu Velike Britanije

  Č​lanica Udruženja poslodavaca općine Kakanj, preduzeće Willona d.o.o. (bivši Meteortex), ​u decembru mjesecu tekuće godine ​ugostila delegaciju biznismena iz Velike Britanije u proizvodnom objektu u Kaknju. Kako je saopćeno,

Ekonomija/Biznis

Sajam privrede u Sarajevu, učešće uzelo više od 250 izlagača

Danas je u Sarajevu otvoren Sajam bosanskohercegovačke privrede koji se od 02. do 05. novembra 2023. održava u dvorani „Mirza Delibašić“, pod motom: „Domaći proizvod u službi građana Bosne i

MADE IN BOSNIA-387

Pčelarski centar u Brčkom proizvodi 300 košnica mjesečno

Uspješna priča o udruženju “Golub” i Pčelarskom centru u Brčkom Za Milana Dragičevića iz udruženja „Golub“ nema odmora. Udruženje pokrenuto od nekoliko entuzijasta u Brčkom, danas je izraslo u jednu