Postavljen dezinfekcioni tunel u centru Visokog

Postavljen dezinfekcioni tunel u centru Visokog

U ulici Branilaca u Visokom postavljen je dezinfekcioni tunel u cilju efikasne borbe s pandemijom koronavirusa (COVID-19).

Ovaj projekat realizirao je Grad Visoko u saradnji sa Opštom zadrugom BIOS iz Visokog, a sve u svrhu zaštite stanovništva.

Tunel za dezinfekciju je u potpunosti funkcionalan kada je riječ o uništavanju štetnih organizama i ne ostavlja nikakve posljedice na ljudsko zdravlje. Građani pri ulasku udišu dezinfekciono sredstvo SupraAll i budu dezinficirani, kao i njihova odjeća i obuća.

Gradska uprava Visoko u narednim danima planira postavljanje još jednog ovakvog tunela u centru grada, što je još jedna u nizu aktivnosti u suzbijanju pandemije koronavirusa.

Visoko od danas nema nijednog zaraženog pacijenta, nakon što se muškarac kojem je 23. marta potvrđen virus, oporavio u Stacionaru Kantonalne bolnice Zenica.

Previous Na Aerodrom Sarajevo sutra stiže medicinska pomoć Turske za Bosnu i Hercegovinu
Next Ovo su domaći proizvođači maski, lijekova i sredstava za dezinfekciju

You might also like

NAŠI DANI

Sastanak u Beogradu – Vučić, Brnabić i Dačić sastali su se sa Dodikom, Cvijanović i Stevandićem

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Narodne skupštine te zemlje Ana Brnabić i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić sastali su se danas u Beogradu sa predsjednikom BH entiteta Republike srpske Miloradom

NAŠI DANI

Švedska, Finska i Bosna skupa u NATO?

Komentar Erola Avdovića, poznatog novinara i reportera iz New Yorka na temu prijema Bosne i Hercegovine u NATO… -Ako nije naivno iako ništa nije naivno kada se bori za opstanak,

MADE IN BOSNIA-387

Sa pedeset desetki u indeksu Mirna Alibegović završila Pravni fakultet u Tuzli

  Mirna Alibegović, dobitnica priznanja „Zlatna plaketa Univerziteta u Tuzli za postignut uspjeh u studiju“, diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli u julu 2014. god. i ostvarila prosječnu