Potpisan Ugovor o medijskoj podršci povratku u Podrinje (Video)

Potpisan Ugovor o medijskoj podršci povratku u Podrinje (Video)

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Tuzlanskog kantona (TK) Zlatan Muratović potpisali su danas Ugovor kojim je predviđena podrška održivom povratku u Podrinje.

– Nažalost, situacija je takva da su povratnici s područja Republike Srpske suočeni s raznim vidovima diskriminacije. Na razne načine im se pokušava kazati da nisu dobrodošli na svoje, pa i u medijima budu izolirani. U tome će nam pomoći Radio televizija Tuzlanskog kantona (RTVTK), koja će obezbijediti dodatne uslove za kontinuiranu medijsku podršku ovom području – kazao je Ramić.

RTVTK posljednjih 20 godina izvještava iz podrinjskih povratničkih mjesta, te je Ugovorom predviđena nabavka opreme za izvještavanje da bi povratnici iz Podrinja imali tačne i blagovremene informacije.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport  TK-a Zlatan Muratović  poručio je da će Vlada Tuzlanskog kantona nastaviti pružati podršku RTVTK, za koju je navedenim Ugovorom Ministarstvo i Vlada obezbijedili 60.000 KM za materijalno- tehničko opremanje.

– Nabavit ćemo potrebnu opremu za rad na terenu čime će se poboljšati naš signal  – rekao je direktor RTVTK Almir Mulabećirović.

Previous Obilježena 25. godišnjica zločina u logoru "Keraterm“: Samo u jednoj noći ubijeno oko 200 logoraša
Next Kako iskoristiti potencijal bosanskohercegovačke softverske industrije?

You might also like

NAŠI DANI

Prije 21 godinu reintegrisano sarajevsko naselje Grbavica

Reintegracija jednog od najvećih sarajevskih naselja Grbavice izvršena je 19. marta 1996. godine. Grbavica je pod okupacijom agresora bila četiri godine, a i danas se borci i stanovnici ovog naselja

NAŠI DANI

Reakcije na “non-paper” – Naši „evropski prijatelji“ su izgleda brzo zaboravili historijska iskustva i Hitlera

Portal iz Slovenije necenzurirano.si objavio je sadržaj spornog dokumenta koji se tiče cjelovitosti države Bosne i Hercegovine. Reagovali su brojni bosanski zvaničnici i drugi… Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik

DUHOVNOST

Ramazan u Jalskoj džamiji: Radost iftara podijeljen sa gostima drugih džemata (Foto)

Jedan od zajedničkih iftara koji se tokom mubarek mjeseca organizuju u svim džematima na području Tuzle upriličen je subotu i u haremu Jalske džamije. Da je ramazan, osim za približavanje