Potresne fotografije iz Komemorativnog centra: Štramplice, čarapice i patikice ubijenih zvorničkih mališana

Potresne fotografije iz Komemorativnog centra: Štramplice, čarapice i patikice ubijenih zvorničkih mališana

U Komemorativnom centru u Tuzli danas je Zijo Ribić iz Skočića kod Zvornika, identificirao svoje tri sestre, četverogodišnju Almasu, petogodišnju Suvadu i sedmogodišnju Zijadu, koje su pronađene u masovnoj grobnici Crni vrh.

Zijo je jedini preživjeli iz porodice Ribić. Ukupno je ubijeno devet članova ove porodice, a preostalo je da se pronađu još tri sestre i brat.

Tokom današnje identifikacije, Vedo Tuco, specijalista sudske medicine je novinarima pokazao posmrtne ostake Zijinih sestara, ali i odjeću i obuću koja je pronađena na Crnom vrhu. Mnogi su bili potreseni kada su vidjeli Zijadine štramplice, Almasine čarapice, ali i patikice, koje vjerovatno pripadaju Zijinom dvogodišnjem bratu, čije se kosti još uvijek traže.

Izvor: Faktor.ba

Previous Stari grad Dubrovnik: Uskoro obnova Istočne kule
Next Tuzlanska porodica hobi pretvorila u biznis: Glinu pretvaraju u bosanske lonce, dagare, tanjire

You might also like

NAŠI DANI

Predstavljen izgled novog objekta Doma zdravlja u Bihaću

Pobjednik javnog natječaja za idejno rješenje novog objekta Doma zdravlja u Bihaću prezentirao je Vladi Unsko-sanskog kantona kako bi trebala izgledati nova zgrada čija bi izgradnja trebala početi na ljeto.

NAŠI DANI

Šepić: Narod u Bosni i Hercegovini je svjestan da nam treba nova politika

  Našoj zemlji i našem narodu trebaju promjene kakve nudi Nezavisni blok. Narod je svjestan da se u Bosni i Hercegovini mora izgraditi nova politika koja će do kraja transparentno

NAŠI DANI

Bosanski industrijski rast nije iznenađenje

Direktor firme Veritas Automotive AG Malik Ramić rekao je za Bloomberg Adria Market da je u posljednje tri godine primjetno interesovanje kompanija iz Zapadne Evrope za proizvode iz Bosne i Hercegovine,