Povodom Dana nezavisnosti: Likovni radovi osnovaca uljepšavaju izloge poslovnih prostora

Povodom Dana nezavisnosti: Likovni radovi osnovaca uljepšavaju izloge poslovnih prostora

Tradicionalna izložba dječijih likovnih radova povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine postavljena je u izlozima poslovnih prostora na Baščaršiji, u ulicama Ferhadija, Sarači i Zlatarska, te u Šalter sali Općine Stari Grad.

Riječ je o projektu kojeg već godinama Općina Stari Grad Sarajevo realizuje putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport, a u saradnji sa starogradskim osnovnim školama. Iz nadležne Službe ističu da je cilj projekta istaći vještine učenika iz likovne umjetnosti kao i pomoći im da se njihova djela javno pokažu.

Image

Narednih dana će svi građani, ali i posjetioci našeg grada u izlozima radnji u navedenim ulicama moći vidjeti 120 likovnih radova na temu: “1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine” čiji su autori učenici šest osnovnih škola sa područja općine Stari Grad i Zavoda ‘Mjedenica’. Radovi će biti izloženi do 05. marta, 2021. godine.

Image

Pomoćnica načelnika Općine Stari Grad Sarajevo za obrazovanje, kulturu i sport Lejla Dizdarević istakla je važnost obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Image

„Zahvaljujem se privrednim subjektima koji već godinama prihvataju učešće u ovom projektu. Znamo da se djeca zajedno s nastavnicima s radošću putem sekcija za likovnu kulturu uključuju u ovaj i slične projekte i mi smo im zaista zahvalni na tome“, kazala je Dizdarević.

Image

Veoma je važno djecu učiti od malih nogu značaju historijskih datuma Bosne i Hercegovine jer gajeći patriotizam razvija se nacionalna svijest i nacionalni identitet.

Previous Počeo memorijalni pohod ”Grebak - put života”
Next Film ‘Quo Vadis, Aida?’ mogao bi učiniti za bosanski genocid ono što što je ‘Schindlerova lista’ postigla za holokaust

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Kraljevske ptice – bijeli paunovi u dvorištu porodice Hajduković

Porodica Hajduković iz Lješeva kod Ilijaša gaji paunove već 20 godina, a trenutno ih imaju osam, četiri bijela i četiri šarena. Paunovi se smatraju najljepšim pticama, a odlikuje ih raskošni

BH RAZGLEDNICA

Oktobar u Bosni i Hercegovini: Uživanje u bojama jeseni (FOTO)

Jesen je u Bosnu i Hercegovinu donijela promjene, ali i prvim izrazito niskim temperaturama najavila zimu. Uprkos tome, veliki broj ljudi i dalje koristi slobodne dane vikenda za odlazak u

BH RAZGLEDNICA

Blagaj – Velagićevina (Video)

U islamskoj kulturi života, voda ima središnju ulogu i značaj. Primjer integriranosti vode u visoku kulturu stanovanja. Kompleks Velagićevine u Blagaju, sagrađen krajem 18. stoljeća. Fotografije i video: Mirza Hasanefendić