Povodom Dana nezavisnosti: Likovni radovi osnovaca uljepšavaju izloge poslovnih prostora

Povodom Dana nezavisnosti: Likovni radovi osnovaca uljepšavaju izloge poslovnih prostora

Tradicionalna izložba dječijih likovnih radova povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine postavljena je u izlozima poslovnih prostora na Baščaršiji, u ulicama Ferhadija, Sarači i Zlatarska, te u Šalter sali Općine Stari Grad.

Riječ je o projektu kojeg već godinama Općina Stari Grad Sarajevo realizuje putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport, a u saradnji sa starogradskim osnovnim školama. Iz nadležne Službe ističu da je cilj projekta istaći vještine učenika iz likovne umjetnosti kao i pomoći im da se njihova djela javno pokažu.

Image

Narednih dana će svi građani, ali i posjetioci našeg grada u izlozima radnji u navedenim ulicama moći vidjeti 120 likovnih radova na temu: “1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine” čiji su autori učenici šest osnovnih škola sa područja općine Stari Grad i Zavoda ‘Mjedenica’. Radovi će biti izloženi do 05. marta, 2021. godine.

Image

Pomoćnica načelnika Općine Stari Grad Sarajevo za obrazovanje, kulturu i sport Lejla Dizdarević istakla je važnost obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Image

„Zahvaljujem se privrednim subjektima koji već godinama prihvataju učešće u ovom projektu. Znamo da se djeca zajedno s nastavnicima s radošću putem sekcija za likovnu kulturu uključuju u ovaj i slične projekte i mi smo im zaista zahvalni na tome“, kazala je Dizdarević.

Image

Veoma je važno djecu učiti od malih nogu značaju historijskih datuma Bosne i Hercegovine jer gajeći patriotizam razvija se nacionalna svijest i nacionalni identitet.

Previous Počeo memorijalni pohod ”Grebak - put života”
Next Film ‘Quo Vadis, Aida?’ mogao bi učiniti za bosanski genocid ono što što je ‘Schindlerova lista’ postigla za holokaust

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Povodom Dana grada Sarajeva – Šeher se ukrašava, na Bijeloj tabiji državna zastava na jarbolu visine 15 metara

Nikad pokoreni Grad Sarajevo će 6. aprila proslaviti svoj rođendan, a time obilježiti 555 godina od osnivanja grada, 72 godine od oslobađanja grada od fašizma, te 25 godina od početka

TURIZAM

U proteklih pet godina broj turista u Bosni i Hercegovini povećan za više od pola miliona

  Turizam u Bosni i Hercegovini je jedan od najbrže brzorastućih sektora koji čini važan dio u ekonomiji u cijeloj državi. Bosna i Hercegovina je u grupi država sa značajnim turističkim razvojem

TURIZAM

𝐒𝐮𝐭𝐫𝐚 𝐩𝐨𝐜̌𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐝𝐧𝐞𝐯𝐧𝐨 𝐬𝐤𝐢𝐣𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐮 𝐎𝐂 𝐁𝐣𝐞𝐥𝐚𝐬̌𝐧𝐢𝐜𝐚

Nakon što je 30. novembra počelo noćno skijanje, na sarajevskoj Olimpijskoj ljepotici Bjelašnici od sutra počinje i dnevno skijanje. U funkciji će biti staza 1 (Olimpijski spust) i staza 3