Pravoslavka Milana zavoljela Bošnjaka Emina: ‘Ne kajemo se ni trenutka. Volimo se svim srcem i uživamo u životu, bez obzira na to što smo izgubili neke prijatelje’

Pravoslavka Milana zavoljela Bošnjaka Emina: ‘Ne kajemo se ni trenutka. Volimo se svim srcem i uživamo u životu, bez obzira na to što smo izgubili neke prijatelje’

-U svijetu prepunom predrasuda i podjela, imamo dokaz da ljubav dvoje ljudi može prevazići sve prepreke. Donosimo vam inspirativnu priču o Srpkinji Milani iz Novog Sada koja se udala za Bošnjaka Emina iz Austrije. Njihova romansa počela je na svadbi u malom selu u Bosni, a danas zajedno grade život u Austriji, uprkos svim izazovima, piše srbijanski Blic.

Milanina kuma je odmah primijetila nešto posebno između njih dvoje i predložila da izađu na kafu. Pozvala je njega da im se pridruži, na šta je on odmah pristao. Razgovarali su šest sati, dok nije pala noć i počela zabava pred svadbu. U tom trenutku, on je izvadio papirni ubrus, napravio prsten i pred svima je zaprosio.

Život u Austriji i prve prepreke

Danas žive zajedno u Austriji. Mnogi misle da im je lahko jer su “preko”, ali ona ističe da i tamo ima mnogo predrasuda, baš kao i na Balkanu.

– Bilo je i onih koji su mislili da sam se udala za papire, što je apsurdno jer sam živjela sasvim solidno u Novom Sadu, gdje otac ima transportnu firmu – kazala je Milana koja je imala sreće da upozna srodnu dušu i sa njim zasnuje porodicu.

Prihvaćena od strane njegove porodice

Njegova porodica ju je prihvatila raširenih ruku. Iako su njegove sestre u početku bile zabrinute, kasnije su je prihvatile.

– Moja majka je bila presretna, dok je otac, zbog iskustava iz rata, u početku bio protiv. Čak mi ni na vjenčanje nije došao, ali šta je tu je. Poslije su se strasti smirile – rekla je lijepa Novosađanka.

Brza trudnoća i bajkovito vjenčanje

Par se upoznao augusta 2022, a nakon tri sedmice ona je planski ostala trudna.

 Znali smo da smo jedno za drugo. Naša princeza Najla rođena je u maju sljedeće godine. Vjenčali smo se iste godine i imali vjenčanje iz bajke. Danas živimo zajedno sa njegovom porodicom, dijelimo dvorište i osjećamo se kao jedna velika porodica – kaže nam Milana.

Osude i podrška

Iako su se suočili sa osudama sa obje strane, njihova ljubav je ostala nepokolebljiva.- Njegovi prijatelji su se pitali zašto bi bio sa Srpkinjom, dok su njeni prijatelji govorili da je “prodala vjeru za večeru”.

– Ne kajemo se ni trenutka. Volimo se svim srcem i uživamo u životu, bez obzira na to što smo izgubili neke prijatelje. Mi smo jedno drugom najbolji prijatelji, kaže ona.

Ova ljubavna priča između Bošnjaka i Srpkinje pokazuje da prava ljubav ne poznaje granice. Bez obzira na prepreke i osude, oni su pronašli sreću jedno u drugom i dokazali da ljubav može pobijediti sve.

Previous Nakon ‘sigurne zone’ na jugu, Izrael napada sjever Gaze
Next Iman Avdić izborila finale na 400 metara kraul

You might also like

ŽIVOT

Trajno dobro Mirka Klarina

Petnaestog decembra 2022. godine umro je Mirko Klarin, osnivač i urednik Agencije Sense … … koja je svakodnevno od 1998. godine do prestanka rada Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

ŽIVOT

Bivši član Predsjedništva: Bavim se poljoprivredom, imam voćke, golubove..

Podigao voćnjak autohtonih sorti jabuka šarenike, cvjetače, zelenike, petrovače… Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i jedan od osnivača Stranke za BiH Beriz Belkić u potpunosti se prije pet godina

ŽIVOT

Kad čeljad nije bijesna, kuća nije tijesna: Priča o Bošnjaku koji je imao 4 žene i 54-ero djece (Video)

Zanimljivu priču i lijepu razglednicu Bosanske krajine donosi nam Muhamed Mahmutović…