Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine primio delegaciju Šahovskog kluba Bosna

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine primio delegaciju Šahovskog kluba Bosna

 

Predsjedavajući u državnom Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović čestitao je šahistima Bosne na nedavno osvojenoj 13. tituli ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine i brojnim dosadašnjim uspjesima.

U srdačnom razgovoru velemajstori Predrag Nikolić i Borki Predojević, kapiten ekipe Rešad Tutić, te predsjednica Kluba Dalida Jugo informisali su predsjedavajućeg Izetbegovića da je sa 13 osvojenih državnih titula i četiri titule prvaka Evrope, Šahovski klub Bosna najtrofejniji svjetski šahovski klub.

Evocirane su i uspomene na srebrenu medalju koju je reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila na Šahovskoj olimpijadi u Moskvi 1994. godine. Reprezentacija BiH bila je sastavljena uglavnom od igrača Šahovskog kluba Bosna, među kojima je bio i velemajstor Predrag Nikolić.

Razgovarano je i o aktuelnoj situaciji, te je konstatovano da uz manja ulaganja naši šahovski klubovi i reprezentacija mogu nastaviti sa ostvarivanjem zapaženih rezultata i time dati doprinos ugledu i afirmaciji Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Izetbegović poželio je igračima Šahovskog kluba Bosna da nastave sa dobrim igrama i rezultatima u pojedinačnoj i klupskoj konkurenciji. Izetbegović je od Predraga Nikolića dobio na poklon medalju koju je ovaj velemajstor osvojio na posljednjem takmičenju.

Previous Opera 'Hasanaginica' u subotu će biti izvedena u Tuzli (VIDEO)
Next Selma Alispahić, evropska glumica godine: Gluma nije život u oblacima

You might also like

NAŠI DANI

Premijerka BPK najavila: Fabrike u Goraždu od sutra počinju s radom (Video)

Premijerka Bosnako-podrinjskog kantona Aida Obuća u razgovoru za Hayat televiziju najavila je pokretanje proizvodnje u goraždanskim firmama.

NAŠI DANI

Dvoje mladih Bosanaca bi moglo ući u Bundestag

Izborna kampanja u Njemačkoj za parlamentarne izbore koji se održavaju u nedelju 26. septembra 2021. je počela. Dvoje kandidata ispred Socijaldemokratske partije Njemačke – SPD Jasmina Hostert i Adis Ahmetović

NAŠI DANI

Udruženje učitelja KS: Nećemo dozvoliti da naša djeca uče na način koleginice Pelidija

Cijenjene koleginice i kolege!Tragom informacija koja je dostupna u svim medijima, a koja se odnosi na postojanje indicija o neprofesionalnom ponašanju koleginice Pelidija Dijane, ovim putem obavještavamo članove Udruženje učitelja