Predstavljen izgled novog objekta Doma zdravlja u Bihaću

Predstavljen izgled novog objekta Doma zdravlja u Bihaću

Pobjednik javnog natječaja za idejno rješenje novog objekta Doma zdravlja u Bihaću prezentirao je Vladi Unsko-sanskog kantona kako bi trebala izgledati nova zgrada čija bi izgradnja trebala početi na ljeto.

Podsjetimo, objekt u kojem se sada nalazi Dom zdravlja Bihać teško je oštećen u zemljotresu krajem 2020. godine, izvještava FTV.

Posljedice zemljotresa bile se razorne, a rekonstrukcija nemoguća, pa će na lokaciji pored ovog biti građen novi objekat – Dom zdravlja u Bihaću.

„To je jedan arhitektonski interesantan projekt, na jednoj jako dobroj i prometnoj lokaciji, uz devijaciju, ova nova cesta od Ripča prema Bosanskoj Krupi, devijacija pored Doma zdravlja, sa dva kružna toka, to će biti nova saobraćajnica, još nije završena. Jedan takav objekt sigurno će biti interesantan građanima, ukras grada Bihaća i ako bude funkcionalan, u što ne sumnjam, onda će to biti pravi pogodak“, kaže ministar građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša USK-a Adnan Alagić (NES).

Ministar zdravstva, rada i socijalne politike USK-a Muris Halkić (NES) smatra kako su zadovoljeni svi oni kriteriji koje treba jedna takva ustanova da zadovoljava: „Sve su službe zadovoljene i kvadraturom i pozicijom, tako da mislim da će ovo biti jedan od boljih domova zdravlja, ako ne i najbolji – što se tiče idejnog i rasporeda prostorija unutar zgrade“.

Finansijska konstrukcija je skoro pa zatvorena, a u tome učestvuju tri nivoa vlasti. Federacija je dala tri miliona maraka, USK je isto toliko planirao budžetom za 2022. godinu, dok je Grad Bihać oslobodio investitora plaćanja taksi za građevinsku i urbanističku dozvolu. Sve što bude nedostajalo, kanton će namiriti budžetom u idućoj godini.

„Gruba procjena je oko osam miliona i 200 hiljada sa PDV-om za ovaj prostor od 6.306 kvadrata. Koliko će to u konačnici biti – znat će se kad se izradi glavni građevinski projekt i troškovnik“, navodi direktor Doma zdravlja Bihać Ademir Jusufagić.

Previous Iz UN-a pozvali na istragu o nedavnim nacionalističkim incidentima u BiH i Srbiji
Next Broj stanovnika RH u deset godina manji za 9,25 posto

You might also like

NAŠI DANI

Rumunija blokirala rusku vojnu isporuku Srbiji

Rumunija je danas saopštila da je blokirala rusku vojnu isporuku Srbiji zbog međunarodnih sankcija uvedenih Moskvi zbog njenih poteza u Ukrajini. Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije navelo je da nije moglo

NAŠI DANI

Ozvaničena saradnja Univerziteta u Sarajevu i Memorijalnog centra Srebrenica

Memorijalni centar Srebrenica – Potočari i Univerzitet u Sarajevu ozvaničili su saradnju Memorandumom na osnovu kojeg će, između ostalog, raditi u oblasti obrazovanja o događajima koji su se desili u

NAŠI DANI

Kik-boks: Mirza Pramenković svjetski juniorski prvak

Mladi bosanskohercegovački borac Mirza Pramenković osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom juniorskom (WAKO) prvenstvu u kik-boksu u Dablinu, prenosi Fena. U finalnoj borbi 18-godišnji Sarajlija je teškoj kategoriji (do 90