Preminuo mostarski ratni komandant Suad Muharemović

Preminuo mostarski ratni komandant Suad Muharemović

U Mostaru je jutros nakon duže bolesti u 62.godini umro Suad Muharemović, jedan od ratnih komandanata odbrane Mostara i dobitnik najvišeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”.

Muharemović je u periodu agresije na Mostar bio jedan od komandanata Prve mostarske brigade, koja je na svom putu ponijela ime 441. motorizovane Slavne, a potom i Viteške brigade. Za iskazanu hrabrost odlikovan je najvišim ratnim priznanjem – Zlatnim ljiljanom.

Sudbina je htjela da Sudo Muharemović premine u junu, sudbonosnom mjesecu za grad Mostar. U ovom mjesecu odigrala se ključna bitka za spas Mostara, a Muharemović je i sam učestvovao u akciji Deblokade.

Muharemović je bio i predsjednik Saveza udruženja dobitnika najvišeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Također, bio i predsjednik Skupštine saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH, prenose Vijesti.ba.

Previous Stefan Simić: Srbija i dalje živi u kolektivnom i u lažnim mitovima
Next Uhapšen Tuzlak koji je veličao ratne zločince Mladića i Đukića

You might also like

NAŠI DANI

Potpisan Ugovor o medijskoj podršci povratku u Podrinje (Video)

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Tuzlanskog kantona (TK) Zlatan Muratović potpisali su danas Ugovor kojim je predviđena podrška

OTPOR BOSNE

Manifestacija ”Vjerni slobodi i domovini” održana u Mostaru

Dan pobjede nad fašizmom, Dana Evrope, Dana Zlatnih ljiljana, Dan logoraša, godišnjica ubistava zarobljenih pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine u zgradi 4. Korpusa, te 28. godišnjica presuđene agresije HVO-a

ŽIVOT

Fahrudin Muminović zimu će dočekati u novoj kući

Jedno od najpotresnijih ratnih svjedočenja iznio je Fahrudin Muminović u magazinu “Mreža” Federalne televizije u decembru prošle godine. Fahrudin je do tada bio zaštićeni svjedok Haškog tribunala i nije mogao više šutjeti.