Prevent proširio saradnju: Bosanska odjeća za motocikliste i u Aziji

Prevent proširio saradnju: Bosanska odjeća za motocikliste i u Aziji

Potpisivanjem ugovora sa italijanskim brendom Prevent proširio saradnju • Najavljena nova zapošljavanja

Potpisivanjem ugovora sa renomiranim italijanskim brendom Dainese, kompanija Prevent u Visokom je nastavila diversifikaciju proizvodno-prodajnog portfolija, te strateškog pozicioniranja i u segmentu non automotiva.

Značaj

– Saradnja sa Dainesom predstavlja još jedan korak u procesu širenja tržišta i zasigurno je značajan ne samo za Prevent nego i promociju potencijala Bosne i Hercegovine. Proizvodi koji su proizvedeni u pogonima Prevent Visoko sa oznakom Made in Bosnia and Herzegovina se distribuiraju širom svijeta, od Sjeverne i Južne Amerike do Azije, kazao je za Oslobođenje Irhad Avdagić, rukovodilac ovog projekta.

Dainese je italijanski brend zaštitne odjeće za motociklizam i broj jedan u svijetu po prodaji motociklističkih kožnih odijela. Njihov prodajni portfolio se u posljednjim godinama širi i na prodaju ski-odijela, kaciga kao i drugog asortimana u segmentu motociklističke opreme.

– Dainese je još odranije tražio dugoročnog partnera za saradnju, ali samo one firme koje mogu ispoštovati njihove visoke zahtjeve po pitanju kvaliteta, količina i sigurnosti. S obzirom na postojeći “know how”, industrijsku kulturu i tradiciju kada je u pitanju tekstilna i kožarska industrija u Bosnu i Hercegovini, posebno u Visokom, postojao je zajednički interes za jednu ovakvu saradnju, istakao je Avdagić, dodavši da je Prevent grupacija ovdje prepoznata kao industrijski brend koji posjeduje znanje i iskustvo u saradnji sa velikim svjetskim brendovima.

Kvalitet

Ovom novom proizvodnjom i saradnjom, na projektu je trenutno angažovano ukupno 90 uposlenika, a širenjem saradnje koja je najavljena od kupca planirano je i dodatno zapošljavanje.
– Prema trenutnim procjenama, do kraja godine bi na projektu trebalo raditi i do 200 uposlenika. Trenutno se proizvodi 2.200 komada motorbike kožnih odijela mjesečno u proizvodnom pogonu na lokaciji Goruša u Visokom. Zahvaljujući visokom kvalitetu i standardima, stvorena je dugoročna saradnja, kao i mogućnost za nove projekte sa ovim kupcem, te se u narednom periodu planira povećanje kapaciteta i uvođenje novih proizvoda, naglasio je Avdagić.

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini upošljava preko 13.000 uposlenika na 36 lokacija u svijetu, a djeluje na 15 lokacija u Bosni i Hercegovini i zapošljava 6.500 uposlenika.

 

Previous Biznis ideja srednjoškolca Tarika Jašarevića iz Tuzle proglašena najboljom na balkanskom sajmu poduzetništva
Next „Drinaplod“ Srebrenica: poziv na saradnju vlasnicima i nasljednicima zemljišnih posjeda u Podrinju i RS

You might also like

Ekonomija/Biznis

Dvadeset firmi obnavlja bihaćki Kombiteks (VIDEO)

Prije 60 godina utemeljen je “Prvi krajiški kombinat”, kasnije preimenovan u Kombiteks, a iako je ta firma tekstilna industrija izgubila šansu da bude ono što je nekad bila, resursi koji

Ekonomija/Biznis

Šumski plod – Prozor Rama od male porodične firme do svjetskog izvoznika

Firma Šumski plod Prozor Rama osnovana je 2000. godine. Tada je krenula proizvodnja, otkup i prerada poljoprivrednih proizvoda. Značaj i akcenat dati su na jagodičasto voće, gljive, šumske plodove i

Ekonomija/Biznis

Prevent obara rekorde: Svaki četrvrti automobil proizveden u Evropi ima Preventov dio koji je napravljen u Bosni i Hercegovini

U Bosni i Hercegovini dizajniramo interijer za luksuzne jahte koje proizvodi naša druga članica, kompanija Salona u Splitu Predsjednik Uprave Prevent BH, Haris Rahman, govorio je o kontinuiranom rastu poslovanja Prevent