Prevent Step pokrenuo stratešku saradnju sa vodećim svjetskim brendovima u oblasti skijaške opreme

Prevent Step pokrenuo stratešku saradnju sa vodećim svjetskim brendovima u oblasti skijaške opreme

Prevent Step Bugojno početkom ove godine pokrenuo je saradnju sa poznatim brendom skijaške opreme Nordica, te postao jedan od strateških dobavljača za ovog kupca.

Dnevno se u proizvodnim pogonima ove fabrike proizvede 450 pari pancerica, a do kraja godine planirano je povećanje kapaciteta na 800 pari dnevno.

Zahvaljujući kvalitetu i visokim standardima kompanije Prevent Step, nedavno je dogovorena i saradnja sa jednim od vodećih i proizvođača čizama za snijeg (afterski boots) Moon Boot.

„Bitno je istaći da kroz ovu saradnju pravimo iskorak u oblasti proizvodnje obuće u Bosni i Hercegovini, jer ćemo pored kompletnog proizvoda, raditi i na razvoju i izradi „limited edition“ kolekcije Moon Boot Fashion“, izjavio je direktor Prevent Stepa, Mirza Kahriman te dodao kako planirana godišnja količina za ovog kupca iznosi 60.000 pari čizama.

Kombinacija stručnog tima i savremene tehnologije garantuje izuzetno visok nivo kvaliteta proizvoda koji zadovoljavaju zahtjevne standarde u oblasti proizvodnje obuće.

Prevent Step, članica Prevent Grupacije zapošljava 310 uposlenika i dnevno proizvodi blizu 2000 komada obuće. Izgradnjom nove savremene proizvodne hale, te kontinuiranim ulaganjem  u razvoj i širenje tržišta, Prevent Step se u kratkom roku pozicionirao među strateške dobavljače obuće za neke od poznatih modnih brendova.  Ova kompanija, jedina na ovim prostorima, proizvodi obuću za brendove kao što su Alexander McQueen, Golden Goose, Yves  Saint Laurent i Haflinger.  Pored navedenog, Prevent Step planira razvoj vlastite kolekcije koja će biti dostupna na domaćem tržištu, a sve u cilju jačanja potencijala industrije obuće u Bosni i Hercegovini.

Previous Sarajevo: „Čepoćilim“ od danas krasi naselje Ciglane
Next Hasan Hasanović – Srebreničanin koji je tijelo brata nosio 20 kilometara

You might also like

Ekonomija/Biznis

Vratio se iz Švicarske i u viteškom naselju Jardol živi svoj san

Osamnaest godina ili više od polovine života Dario Čeko u viteškom naselju Jardol sa svojim ocem koji se vratio iz Švicarske živi svoj san, da u svojoj kući i državi

Ekonomija/Biznis

Povratnik u Srebrenicu: Šteta je što povratnici ne koriste plodna imanja

Kada se s braćom Mujom i Mulom 2001. godine vratio u rodne Opetke, Mjesna zajednica Sućeska kod Srebrenice, Asim Bećirović (43) i njegova supruga Adila (37) nisu se dugo dvoumili

Ekonomija/Biznis

Bošnjak Izet Rastoder preuzeo slovensku aviokompaniju u stečaju ‘Adria Airways’

Slovenska firma Air Adriatic, u vlasništvu biznismena Izet Rastodera, kupila je danas na aukciji u Ljubljani dozvole za obavljanje avio operacija nekadašnje slovenske avio kompaniju Adria Airways za 45.000 eura, prenose