Prijem za dobitnike Zlatne i Srebrne značke UNSA

Prijem za dobitnike Zlatne i Srebrne značke UNSA

Općina Centar izdvojila je 10.000 maraka za 18 najboljih studenata Univerziteta u Sarajevu dobitnika priznanja Zlatna i Srebrena značka.

Aleksa Piljak dobitnik je Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu. Pravni fakultet završio je s prosjekom 9,8. Odmah nakon diplomiranja počeo je raditi kao pripravnik.

“Poručio bih mladima da ne odustaju od svojih snova i da se sve može ostvariti. Ovdje nije sve tako crno kako se nekada i predstavlja”, kazao je Piljak.

Od svojih snova ne želi odustati ni Merisa Hanjalić. Jedna je od najboljih studentica Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

Videoprilog TVSA.

Previous Kosovo: U Prizrenu održan marš podrške Bosni i Hercegovini
Next Pohodom na Inač obilježena godišnjica pogibije Džemala Bijedića

You might also like

NAŠI DANI

Studentica generacije na St. Francis koledžu: “Uzor mi je daidža Midhad Hujdur”

Nermina Markišić je prije zvaničnog okončanja studija uspjela potpisati svoj prvi profesionalni ugovor i danas radi na Wall Streetu. Dijete je bošnjačkih izbjeglica, a kao najbolja studentica generacije na St.

NAŠI LJUDI

Sjećanje na genocid: Građani Skoplja poručili da nikada neće zaboraviti Srebrenicu

Grupa građana Skoplja okupila se danas ispred Murat-pašine džamije u Staroj skopskoj čaršiji odakle su započeli simbolični “Marš mira” za Srebrenicu, s ciljem prisjećanja na nedužno stradale žrtve genocida nad

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Kolektivna dženaza u Gornjoj Kalesiji: Idriz dobio ime po djedu kojeg su ubili zločinci u Zvorniku

U Memorijalnom šehidskom kompleksu Gornja Kalesija danas je klanjana dženaza za pet žrtava s područja Opštine Zvornik koje su u proljeće i ljeto 1992. godine ubili pripadnici Vojske i MUP-a