Prikupljeno 30 paleta humanitarne pomoći za Ukrajinu

Prikupljeno 30 paleta humanitarne pomoći za Ukrajinu

Institut za razvoj zajednice PROI je u saradnji s Ambasadom Ukrajine u Bosni i Hercegovini i uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine organizovao akciju prikupljanja humanitarne pomoći za narod Ukrajine.

Humanitarna akcija je trajala mjesec dana i prikupljeno je 30 paleta robe u ukupnoj vrijednosti od oko 110.000 KM. U akciji su učestvovale brojne bosanskohercegovačke kompanije i javne ustanove koje su donirale potrebnu medicinsku opremu i sanitetski materijal, hranu i higijenske potrepštine. Također, u akciji su učestvovali i građani koji su donirali hranu za kućne ljubimce, namirnice za bebe i odjeću.

Ovo je prvi put da se ovakva vrsta humanitarne pomoći šalje van granica BiH.

Utovar za slanje počinje u ponedjeljak u skladištu Megamix u Rajlovcu u 08.00 sati, saopćeno je iz Udruženja PROI.

U Sarajevu skup podrške ‘Stojimo uz Ukrajinu’

 Građani Sarajeva okupili su se danas na trgu Suzan Sontag ispred Narodnog pozorišta na protestu protiv rata u Ukrajini i u znak solidarnosti s ukrajinskim narodom.

Mirni protest građana pod nazivom “Stojimo uz Ukrajinu” na kome su se okupile brojne poznate ličnosti organizirao je Centar za postkonfliktna istraživanja i partnerske organizacije civilnog društva.

Izvor: Agencije

Previous Generalpukovnik Mašović u SAD istakao potrebu za unaprjeđenjem protivzračnih sistema zaštite neba Bosne i Hercegovine
Next Bosanski bokser Edin Puhalo nokautirao Nijemca Schmidta za evropski pojas

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Osuđenik za genocid moli za pomilovanje

Osuđeni ratni zločinac Radislav Krstić, bivši komandant Drinskog korpusa VRS, priznao je ličnu odgovornost za zločine počinjene u Srebrenici. U pismu koje je uputio Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za kaznene sudove

NAŠI DANI

Bivši logoraš Omarske danas na čelu Skupštine Prijedora

Novi predsjednik Skupštine grada Prijedora je Mirsad Duratović koji je izabran sa 20 glasova za i deset protiv. Mirsad Duratović je kao dječak bio logoraš i jedva se spasao. Te, 1992.

NAŠI DANI

Novalić: Ništa ne krijemo, želimo potpunu transparentnost za svaku potrošenu marku

Vlada Federacije BiH je 20. marta dala saglasnost Federalnom štabu civilne zaštite da nabavi svu potrebnu opremu za borbu protiv pandemije. Ta odluka se ne odnosi samo na respiratore, nego